Marele câştigător al ordonanţei lăcomiei: Omul de afaceri Ioan Niculae spune că va redeschide combinatele chimice

Marele câştigător al ordonanţei lăcomiei: Omul
de afaceri Ioan Niculae spune că va redeschide combinatele chimice

Ioan Niculae

Unul dintre singurii oameni care va fi avantajat de ordonanţa lăcomiei este controversatul om de afaceri Ioan Niculae, care a făcut închisoare într-un dosar de corupţie şi condamnat în altul. El a spus că datorită plafonării preţului la gaze va deschide combinatele chimice falimentare ale Interagro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ordonanţa (114 din 28 decembrie 2018, n.r.) este una dintre cele mai bune măsuri economice pe care eu le-am văzut, ca om de afaceri, în ultimii 27-28 de ani. Dacă această ordonanţă se va aplica corect, în sensul ca accesul la resursele de gaze ale României să fie dat şi în funcţie de gradul de valorificare a acestor resurse – care sunt ale poporului român – România îşi va reveni chiar peste nivelul de dezvoltare industrială din 2011”, a spus Ioan Niculae, patron al InterAgro.

El spune că datorită plafonării preţului la gaze va deschide combinatele chimice falimentare ale Interagro. „Dacă aşa se va aplica, deschid imediat toate cele 6 fabrici. Dar să fie 68(plafon de 68 de lei/MWh, faţă de 90 – 100 de lei, acum  – n.r.), nu să apară iar artificii, astfel încât să urce la 100 de lei. Ba, mai mult, am putea lua în calcul să deschidem o nouă unitate de procesare în nordul ţării, la Dorneşti, lângă graniţa cu Ucraina”, precizează Niculae, potrivit Cotidianul.ro, care citează declaraţiile date de omul de afaceri la România TV.

Omul de afaceri arată că procesarea gazului în vederea chimizării ar fi profitabilă la preţul-plafon, unul nemaivăzut în piaţă de mai mult de 4 ani. El explică şi care este şansa de acum a industriei chimice locale.

„Este o oportunitate fantastică în regiune, acum. Din pricina certurilor cu ruşii, ucrainienii nu prea mai au gaze pentru industrie. Nemaiavând gaze, nu mai produc îngrăşăminte, au ajuns din mare exportator, importator. Dacă prinzi Ucraina de client, nu poţi produce cât pot ei consuma”, explică el.

InterAgro deţine şase fabrici: Donau Chem Turnu-Măgurele,  Chemgas Slobozia şi Viromet Victoria, Amurco Bacău. Ga Pro Co Săvineşti şi Nitroporos Făgăraş.

Ioan Niculae a făcut închisoare într-un dosar de corupţie şi a fost condamnat în primă instanţă în al doilea dosar de corupţie.

Guvernul a decis, prin ordonanţa lăcomiei, plafonarea preţului gazelor naturale pentru consumatorii casnici la 68 lei/MWh.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările