Mai mult de un miliard de tone de alimente sunt aruncate anual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de un miliard de tone de alimente sunt aruncate la nivel mondial în fiecare an, costurile aproximative ale acestora fiind 750 de miliarde de dolari, a declarat miercuri directorul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură.

„Aruncarea masivă a alimentelor este foarte importantă pentru securitatea alimentară şi pentru securitate, în general. Dacă reducem pierderile şi risipa de alimente, vom reduce presiunea asupra producţiei de alimente”, a specificat reprezentantul ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură,  Jose Graziano da Silva.

Un exemplu oferit de Jose Graziano da Silva este dat de faptul că „în fiecare an alimentele produse fără a fi consumate acumulează un volum de apă echivalent cu debitul anual al Râului Volga din Rusia şi sunt responsabile de eliberarea în atmosferă a 3.3 gigatone de gaze”.

Astfel, cele 1,3 miliarde de tone de alimente care sunt aruncate anual ocupă aproximativ reprezintă producţia fără efect benefic a 30% din terenul arabil.

Americanii aruncă la gunoi aproape jumătate din mâncarea lor, valoarea alimentelor irosite fiind de aproximativ 165 de miliarde de dolari anual, conform unui studiu făcut public pe 22 august.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite