Mai multe ţări donează României 8 milioane de euro pentru proiecte de eficienţă energetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norvegia, Islanda şi Liechtenstein donează României 8 milioane de euro pentru finanţarea unor programe de eficienţă energetică, cu scopul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

„Statele donatoare, Regatul Norvegiei, Islanda şi Liechtenstein, au încheiat cu România memorandumul de înţelegere prin care Ministerul Economiei a fost desemnat operator de program pentru programul cu finanţare MF SEE «Eficienţă Energetică», aprobat în 1 octombrie 2013. Ministerul Economiei (...) anunţă lansarea apelului de proiecte pentru finanţare prin granturile SEE, deschis în perioada 10 martie - 9 mai 2014“, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Obiectivul porgramului este îmbunătăţirea eficienţei energetice în industrie, în special în industria cu poluare şi consum energetic mare. Programul a început anul trecut şi se va încheia în 2016.

Fondurile sunt destinate modernizării instalaţiilor şi echipamentelor unui număr estimat de 20 de IMM-uri din industrie în vederea reducerii consumului de energie, se precizează în comunicat.

Valoarea totală a programului este de 9,41 milioane de euro, din care 1,41 milioane de euro reprezintă cofinanţarea de la bugetul de stat.

Mai puteţi citi:

Cum să reduci costurile energetice cu investiţii mici

Graţie unui program finanţat de Uniunea Europeană, întreprinderile din Republica Moldova au posibilitatea să-şi micşoreze consumul de energie şi astfel îşi sporesc profiturile

Biomasa ar putea substitui jumătate din importurile de gaze din Rusia

Un studiu privind potenţialul de biomasă în Republica Moldova, arată utilizarea acestei reusre ar putea asigura echivalentul a 22% din necesarul de resurse energetice al ţării sau 48% din importurile de gaze naturale, la situaţia din anul 2010.

Emil Calotă, vicepreşedinte ANRE, la Bucharest Forum/Energy: "România e un paradox, suntem aproape independenţi energetic, dar consumăm prea mult"

Romania este un paradox la nivelul Uniunii Europene, a declarat Emil Calotă, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul  Energiei (ANRE), la Bucharest Forum/Energy.

Mircea Geoană, la Bucharest Forum/Energy: „România este prima ţară europeană care va deveni independentă energetic”

România este prima ţară europeană care va deveni independentă energetic, a declarat Mircea Geoana, presedintele Institutului Aspen România, la Bucharest Forum/Energy, eveniment organizat de Adevărul Group şi Institutul Aspen România.

Consiliul Investitorilor Străini: România este în urmă la eficienţa energetică

România ocupă locupă locul al treilea în rândul celor mai intensive state din punct de vedere energetic din Uniunea Europeană, potrivit unui studiu realizat de către Consiliul Investitorilor Străini (FIC).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite