MADR: Vinurile româneşti sunt bune de băut. Probleme la unele loturi de vin produs şi îmbuteliat în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de probe de vin au fost analizate de către inspectorii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, atât în depozitele distribuitorilor, cât şi la producători. Scopul acţiunilor a fost asigurarea consumatorilor în privinţa autenticităţii şi conformităţii vinului românesc.

În acest sens, au fost prelevate peste 300 de probe de vin atât din producţia autohtonă, din toate regiunile viticole, de la majoritatea producătorilor români, cât şi din comerţul intracomunitar.

În urma analizării acestora, în laboratoarele specializate din cadrul MADR pentru acest gen de determinări, nu au fost depistate neconformităţi de calitate sau compoziţie fizico-chimică, excepţie făcând unele loturi de vin produs şi îmbuteliat în Bulgaria, loturi ce au fost dovedite ca fiind neconforme şi prin urmare, au fost interzise la comercializare şi returnate furnizorului din ţara vecină.

Rezultatele analizelor efectuate în cadrul Laboratorului Central pentru Controlul Calităţii şi Igienei Vinului Valea Călugărească asupra celor 316 eşantioane prelevate au confirmat progresele realizate în domeniul vitivinicol românesc, datorită programelor derulate prin MADR privind refacerea patrimoniului viticol şi retehnologizarea cramelor. Aceste programe au condus la creşterea continuă a calităţii şi competitivităţii tuturor vinurilor româneşti.

„Întreaga producţie de vinuri autohtone se caracterizează prin calitate şi diversitate, iar autenticitatea şi naturaleţea sunt elemente garantate de producătorii români, constatate de către specialişti în domeniu, dar şi certificate prin distincţiile oferite vinului românesc la concursurile organizate pe plan naţional sau internaţional”, transmite MADR.   

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite