MADR: Pe piaţă vor fi doar roşii fără pesticide

MADR: Pe piaţă vor fi doar roşii fără pesticide

Roşiile româneşti şi verdeţurile de sezon vor fi sigure pentru consum, susţine Ministerul Agriculturii, precizând că Autoritatea Naţională Fitosanitară efectuează permanent controale in pieţe, supermarketuri si la producători.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, efectuează permanent controale in pieţe, supermarket-uri si la producători, în vederea prelevării de probe din legume precum ceapa verde si salata. Primele roşii româneşti din acest an, din cadrul Programului de sprijin pentru tomate, au fost de asemenea analizate, în scopul determinării reziduurilor de pesticide.
 
Pentru cele 125 probe prelevate şi transmise pentru analize, au fost eliberate buletine pentru 86 probe, acestea fiind lipsite de reziduuri de pesticide, restul probelor aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de reziduuri. 
 
“Menţionăm că prelevarea probelor pentru controlul reziduurilor de pesticide se face conform Ordinului MAPDR nr.1256/2005 pentru aprobarea Metodelor de prelevare a probelor de plante şi produse vegetale în vederea efectuării analizelor de laborator, pentru determinarea oficială a nivelului de reziduuri de pesticide. Analizele de laborator sunt realizate în concordanţă cu sistemul de asigurare al calităţii ISO 17025/2005 prin metode acreditate RENAR”, a informat Ministerul Agriculturii, d\nd asigurări că produsele agroalimentare existente pe piaţă la această oră sunt sigure pentru consum şi că produsele de protecţie a plantelor sunt folosite exclusiv în scopul menţinerii sănătăţii plantelor. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările