Locuri de muncă pentru români în Anglia

Locuri de muncă pentru români în Anglia

Există mii de anunţuri de angajare pentru români în Anglia FOTO telegraph.co.uk

Angajatorii britanici caută muncitori calificaţi, îngrijitori, ospătari, şoferi, medici veterinari români pentru mii de locuri de muncă vacante. Pentru cele mai multe dintre locurile de muncă scoase la concurs contractele sunt pe perioadă determinată, dar salariile sunt semnificativ peste media din România. „Adevărul“ vă prezintă câteva dintre ofertele cu locuri de muncă pentru români în Anglia, prezentate pe portalul specializat tjobs.ro.

Locuri de muncă pentru români în Anglia: şofer

Pe site-ul tjobs.ro sunt zeci de anunţuri de angajare pentrub şoferi români în Anglia. Angajatorii britanici caută şoferi pentru TIR, pentru cisterne şi alte autovehicule de mari dimensiuni.  De exemplu, o firmă din Anglia vrea să angajeze 70 de şoferi profesionişti categoria C şi CE pentru diferite locaţii din Marea Britanie şi locaţii din interiorul Londrei (Hatfield, Enfield, Harlow).  Programul de lucru este de minimum 40 ore/săptămâna cu posibilitate de a se efectua până la 60 ore. Salariul net pentru şoferii categoria C+E este de 1.400 de lire sterline în primele trei luni şi între 2000 şi 2.500 de lire după primele trei luni. Pentru şoferii categoria C+E, angajatorul asigură gratuit chiria în primele trei luni. Transportul România - Anglia este asigurat. Salariul brut pentru şoferii categoria C este de 1.800 de lire pe lună. Angajatorul este o companie logistică cu acoperire naţională, de livrare produse în lanţul logistic al celor mai mari supermarketuri şi magazine de amenajare din Marea Britanie şi de livrare de bunuri la domiciliul clienţilor, potrivit tjobs.ro.
 

Locuri de muncă pentru români în Anglia: doctor veterinar

Compania Brit-Ro recrutează 30 de medici veterinari români, cu o experienţă de cel puţin doi ani, pentru cabinete în Anglia. Cabinetele veterinare pentru care se fac recrutările sunt situate în Londra, Leeds, Cambridge, Weymouth, Norwich, regiunea Hertfordshire, Essex şi Kent. Salariul este de 28.000-35.000 de lire pe an (2.300-2.900 de lire pe lună), cheltuielile pentru locuinţă sunt suportate de angajator şi există posibilitatea de a beneficia de maşină de serviciu. Candidatul trebuie să deţină cunoştinţe de limba engleză la nivel mediu-avansat. 
 

Locuri de muncă pentru români în Anglia: asistent medical

Eurolife Consulting recrutează 100 de asistenţi medicali români pentru clinici private din Marea Britanie, în baza unui contract pe o perioadă determinată de doi ani. Salariul este de 2.000-2.500 de lire pe lună, se asigură cazare contra cost, masă (nu în toate cazurile), transport şi asigurare, potrivit anunţului postat pe tjobs.ro. Programul este de 40-42 de ore pe săptămână, plus gărzi, se fac ore suplimentare în funcţie de necesităţile angajatorului şi se lucrează în schimburi. Candidatul trebuie să deţină diplomă de asistent medical generalist, să cunoască limba engleză cel puţin la nivel mediu şi să nu aibă cazier judiciar. 
 

Locuri de muncă pentru români în Anglia: excavatorist

De asemenea, se recrutează 90 de români pentru poziţia de maşinist utilaje grele, excavatorist. Salariul este cuprins între 12 şi 16 lire pe oră (2.000-4.000 de lire pe lună), în funcţie de experienţă şi de mărimea utilajului. Numărul de ore lucrate este de 50-70 de ore pe săptămână, iar perioada contractului este cuprinsă între 6 luni şi 5 ani. Cazarea şi trainingul sunt oferite de angajator, iar costul acestora va fi dedus din salariu pentru o perioadă de 20 de săptămâni. Candidatul trebuie să aibă o experienţă de cel puţin doi-trei ani pe utilajul pentru care optează, iar limba engleză trebuie cunoscută la nivel conversaţional B1, scris şi vorbit. 
 

Locuri de muncă pentru români în Anglia: bucătar-şef

Peste 300 de români se pot angaja în Marea Britanie ca bucătari-şefi, cu un salariu de 16.000-22.000 de lire pe an (1.300-1.800 de lire pe lună). Cazarea este asigurată de angajator (costă 30-50 de lire pe săptămână), iar mesele sunt oferite în timpul orelor de muncă. Sunt acceptate şi cupluri. Locurile de muncă sunt în hoteluri de 3-5 stele, restaurant şi baruri. Candidatul trebuie să deţină cunoştinţe avansate de limba engleză, să nu aibă cazier judiciar şi să aibă o experienţă solidă în bucătărie până la nivel Sous Chef sau bucătar-şef în unităţi mai mici. 
 

Locuri de muncă pentru români în Anglia: îngrijitori

De asemenea, sunt disponibile peste 300 de poziţii pentru îngrijitori români de persoane la cămin de bătrâni din Bognor Regis din Marea Britanie. Salariu este de la 6,50 lire pe oră, cu minimum 40 ore pe săptămână, iar orele suplimentare sunt plătite în plus. Cazare este asigurată de companie contra cost, iar contractul de muncă este pe perioadă de minimum un an, cu posibilitate de prelungire. Se acceptă şi cupluri.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: