Licitaţie în premieră a Fiscului: scoate la vânzare, cu 106.000 de euro, un Bentley Continental, după ce un român stabilit în Florida nu a putut achita taxele vamale

Licitaţie în premieră a Fiscului: scoate la vânzare, cu 106.000 de euro, un Bentley Continental, după ce un român stabilit în Florida nu a putut achita taxele vamale

Autoturism Bentley Continental GT Speed scos la licitaţie de Fiscul din Braşov a fost fabricat în 2009 şi are 642 de kilometri la bord

După ce licitaţiile organizate de Direcţiile Regionale ale Finanţelor Publice pentru vânzarea de maşini vechi şi ieftine au devenit o obişnuinţă, Direcţia Fiscului din Braşov vine cu o premieră: scoate la vânzare un autoturism Bentley Continental GT Speed cu 480.000 de lei (106.000 de euro).

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Braşov va organiza săptămâna viitoare, 29 ianuarie, o licitaţie pentru vânzarea unui autoturism Bentley Continental GT Speed, an de fabricaţie 2009 (5.998 cmc, motor tip WR12 – BITURBO, 610 CP), cu 642 de kilometri la bord. Preţul de pornire în licitaţie este de 479.276 de lei, cu TVA (106.000 de euro). Pasul licitaţiei este de 5.000 de lei. 
 
Autoturismul a intrat în proprietatea privată a statului după ce acesta a fost confiscat. 
 
Maşina a fost confiscată de Biroul Vamal Braşov în noiembrie 2011 de la un cetăţean român, stabilit în Florida, care are şi cetăţenie americană. Autoturismul Bentley Continental a fost adus în România în vederea importului din Statele Unite ale Americii, alături de alte bunuri (alte maşini şi motociclete). 
 
Pentru că românul cu cetăţenie americană nu a dispus de fondurile necesare pentru achitarea drepturilor vamale (taxe vamale, accize şi TVA), bunurile au fost reţinute pe o perioadă de maxim 120 de zile, potrivit reprezentanţilor Biroului Vamal Braşov. După expirarea termenului, pentru că taxele nu au fost plătite, autoturismul Bentley şi celelalte bunuri au intrat în proprietatea privată a statului şi au fost transferate spre valorificare Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Braşov. 

Citiţi pe aceeaşi temă: 

Fiscul din Bacău nu reuşeşte să vândă avionul abandonat de un politician indian. După trei licitaţii eşuate, preţul va fi redus cu 75%: 3,22 milioane de lei. Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bacău nu a reuşit nici la a treia licitaţie, organizată la 21 ianuarie, să vândă un avion ajuns în proprietatea statului după ce acesta a fost abandonat de un politician la fabrica Aerostar, chiar dacă preţul a fost redus la jumătate. Fiscul băcăuan va organiza o nouă licitaţie, iar preţul va fi redus cu 75%, la 3,225 milioane de lei.

Fiscul din Bacău organizează o nouă licitaţie pentru vânzarea avionului abandonat de un politician indian. Preţul a fost redus la jumătate: 6,45 mil. lei. Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bacău va organiza marţi, 21 ianuarie, o nouă liciţaţie, după două încercări eşuate, pentru a vinde avionul ajuns în proprietatea statului după ce acesta a fost abandonat de un politician la fabrica Aerostar. Pentru cea de-a treia licitaţie, preţul de pornire a fost redus cu 50%, respectiv la 6,45 milioane de lei.

Cum a ajuns Fiscul din Bacău să vândă avionul unui politician controversat din India. Fiscul băcăuan scoate la vânzare, cu 13 milioane de lei, o aeronavă de 70 de locuri abandonată pentru mentenanţă la fabrica Aerostar de către o fostă companie aeriană deţinută de un politician controversat din India.

Fiscul din Turda încearcă de un an să vândă un palat ţigănesc evaluat la 400.000 de euro. Preţul de pornire la următoarea licitaţie s-a înjumătăţit. Celebra vilă cu turnuleţe din Turda, judeţul Cluj, adică un adevărat palat ţigănesc care face deliciul turiştilor care trec prin oraş, a fost la vânzare de către Fisc în urmă cu mai bine de un an. Numai că nici până acum nu s-a găsit un cumpărător. După mai multe licitaţii eşuate, preţul de pornire a scăzut de la 400.000 de euro la 190.000 de euro.
 
Fiscul din Vâlcea vinde laptopuri la preţuri începând de la 250 de lei. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Piblice Vâlcea organizează marţi, 27 august, licitaţie publică pentru vânzarea mai multor bunuri devenite proprietatea statului, printre care şi 10 laptopuri, la preţuri începând de la 250 de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările