KMG International, proprietarul Petromidia, a avut anul trecut un profit net de 4,6 milioane de dolari

KMG International, proprietarul Petromidia, a avut anul trecut un profit net de 4,6 milioane de dolari

Rafinăria Petromidia Năvodari, principalul activ al Grupului KMG International, a înregistrat în 2015 un record-istoric privind cantităţile zilnice de materii prime prelucrate, de 15.200 de tone/zi

KMG International, fostul Rompetrol Grup, a raportat un profit net record de 4,6 milioane de dolari pentru anul trecut, în pofida impactului scăderii puternice a cotaţiei petrolului asupra stocurilor de ţiţei, în lipsa căruia rezultatul net s-ar fi situat la 120 de milioane de dolari, a anunţat grupul.

Profitul de 4,6 milioane de dolari este rezultatul net din activitatea operaţională, fără a lua în calcul efectele unice aferente rezervelor şi veniturilor din impozitul amânat.
 
„KMG International, parte a companiei naţionale de petrol şi gaze din Kazakhstan - KazMunayGas, a înregistrat în 2015 performanţe operaţionale şi financiare record. Grupul a atins anul trecut un rezultat operaţional (EBITDA) de 162 de milioane de dolari şi un profit net de 4,6 milioane de dolari“, se arată într-un comunicat al grupului.
 
Pentru 2014, grupul a raportat EBITDA de 140 milioane de dolari şi o pierdere de 58 de milioane de dolari. Atingerea acestor rezultate a fost posibilă, în pofida efectului negativ determinat de evaluarea stocurilor în contextul scăderii majore a preţurilor la ţiţei în 2015 pe plan internaţional. Fără a lua în calcul efectul menţionat şi în acord cu raportul managementului, nivelul consolidat al indicatorului EBITDA din activităţile operaţionale s-ar fi ridicat la 278 de milioane de dolari, iar profitul net la un nivel de 120 de milioane de dolari.
 
„Anul 2015 a reprezentat un moment important în istoria grupului KMG International. Am reuşit să ne atingem cu succes obiectivele şi direcţiile strategice stabilite în 2013, prin realizarea investiţiilor necesare modernizării şi extinderii activelor din regiunea Mării Negre, dar şi prin adoptarea de noi iniţiative de business pentru creşterea eficienţei operaţionale şi reducerea costurilor de producţie“, a declarat directorul general al KMG International, Zhanat Tussupbekov.
 
Rafinăria Petromidia Năvodari, principalul activ al Grupului KMG International, a înregistrat în 2015 un record-istoric privind cantităţile zilnice de materii prime prelucrate, de 15.200 de tone/zi. Astfel, rafinăria de la malul Mării Negre a prelucrat circa 4,95 milioane de tone de materie primă. Acest indicator a fost înregistrat în conditiile în care rafinăria a fost oprită timp de 40 de zile pentru realizarea reviziei generale de cinci ani.
 
În acelaşi timp, în cadrul programului de creştere a eficienţei operationale şi de modernizare a unităţilor de producţie s-au îmbunătăţit cu 27% costurile de procesare, iar gradul de procesare al rafinăriei Petromidia a atins 98% din capacitatea totală.
Segmentul de retail al grupului a înregistrat în 2015 un volum record privind vânzările de carburanţi (benzină, motorină, gaz petrolier lichefiat) în România, Moldova, Bulgaria şi Georgia, până la un nivel de 2,64 milioane tone.
 
Această evoluţie a fost susţinută în principal de implementarea din 2013 a unui amplu program de rebranding al staţiilor de distribuţie a carburanţilor, în cadrul căruia s-a dezvoltat un nou concept pentru staţiilor Rompetrol - o îmbinare între nevoile şi aşteptările clienţilor noştri cu cele mai bune soluţii tehnice.
 
La finele lui 2015, sub umbrela noului concept erau in România 121 de staţii proprii şi 39 de staţii partener, programul fiind extins şi în Georgia şi Moldova.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările