Isărescu: Numirea unui nou Guvern accentuează incertitudinile, mai ales că bugetul pe 2016 e neconfigurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Procesul de numire al unui nou Guvern accentuează incertitudinile, mai ales că bugetul pe 2016 e neconfigurat", a declarat joi guvernatorul BNR în cadrul unui briefing de presă care a urmat şedinţei Consiliului de Administraţie al BNR.

Azi-dimineaţă, BNR a decis păstrarea nivelului dobânzii cheie la 1,75% dar şi a rezervelor minime obligatorii, decizia fiind anticipată de piaţă.

Situaţia macroeconomică este stabilă

„În prezent, situaţia macroeconomică este stabilă. În general, poziţia economică a ţării e bună şi, inclusiv prin deciziile luate astăzi la BNR, ne-am creat câmp de acţiune pentru a face faţă unor situaţii şi mai dificile“, a declarat Mugur Isărescu, citat de hotnews.ro.

„BNR are o rezervă suficientă de cadre dacă la nivel politic vor apela la tehnocraţii noştri“, a afirmat Isărescu, răspunzând unei întrebări din sală.

„Rata medie a inflaţiei a coborât la zero, iar consumul privat şi investiţiile au înregistrat cele mai ridicate contribuţii la dinamica PIB în trimestrul al doilea“, a mai spus Isărescu.

Efecte după demisia lui Ponta

Efectele generate de actuala situaţie politică din România, după depunerea mandatului Executivului, vor depinde de rapiditatea cu care se va forma un nou guvern şi de deciziile ulterioare ale acestuia, a mai afirmat guvernatorul BNR.

Şeful băncii centrale a fost întrebat la ce efecte se aşteaptă în perioada următoare, până la formarea unui nou guvern, având în vedere că Legea bugetului pe 2016 este suspendată, iar cea a salarizării bugetare nu este finalizată.

"Cred că vor depinde (efectele - n.r.) de rapiditatea cu care se va forma noul guvern şi deciziile pe care le va lua noul guvern", a afirmat Isărescu.

Guvernatorul BNR a transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

„Doresc să transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi să urez sănătate celor aflaţi în spitale, dorindu-le să să întoarcă printre noi cât mai repede“, a declarat Mugur Isărescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite