Isărescu: Banca Chinei vine în decembrie pentru a deschide o sucursală

Isărescu: Banca Chinei vine în decembrie pentru a deschide o sucursală

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a anunţat că Bank of China va fi prezentă România în decembrie. Chinezii sunt prezenţi în zonă în Bulgaria şi Serbia, iar România reprezintă o piaţă interesantă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Isărescu a precizat acest lucru în timpul unui discurs ţinut cu ocazia aniversării a 70 de ani de relaţii bilaterale România - Republica Populară Chineză. ”Înfiinţarea pe teritoriul României de către Bank of China a unei sucursale, ce preconizează să desfăşoare operaţiuni din luna decembrie a acestui an este rezultatul firesc al acestor evoluţii pozitive. Doresc să remarc prezenţa domnului Guo Lixin, director general al acestei sucursale, căruia îi urez succes în activitate”, a spus Isărescu.
 
Bank of China, una dintre cele mai mari din lume, a anunţat BNR privitor la intenţia de a opera pe teritoriul României.
Guvernatorul Isărescu s-a întâlnit cu conducerea Bank of China şi cu cea a Asian International Infrastructure Bank în primăvară .
 
Bank of China, fondată în 1912, este una dintre cele mai mari bănci din China, cu active de aproape 3.000 miliarde dolari (locul 4 în lume) şi peste 300.000 de angajaţi la nivel global. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: