Iranul va cumpăra 114 avioane de tip Airbus

Iranul va cumpăra 114 avioane de tip Airbus

Iranul va achiziţiona 114 avioane de tip Airbus, contractul urmând să fie semnat în timpul vizitei pe care preşedintele iranian, Hassan Rouhani, o va efectua în Franţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut de adjunctul ministrului iranian al Transporturilor, Abbas Akhoundi, citat de presa iraniană, informează cotidianul Le Figaro, citat de Mediafax.

„În cursul vizitei preşedintelui în Franţa, va fi semnat un contract pentru achiziţionarea a 114 avioane Airbus”, a declarat Akhoundi, fără a oferi detalii despre modelele preferate şi despre valoarea acordului.

Ministrul a mai precizat că „Iranul are nevoie de 400 de avioane pentru curse lungi şi medii şi de 100 de aparate pentru distanţe scurte. Iranul deţine în prezent 256 de avioane, dintre care 150 sunt operaţionale, având o medie de exploatare de 20 de ani”.

Un acord provizoriu prevedea, printre altele, cumpărarea de către Iran a opt avioane Airbus A380 şi a 16 avioane A350, mai scrie Mediafax.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările