Iordache dă peste nas Opoziţiei. Fără sesiune extraordinară pentru respingerea ordonanţei lăcomiei

Iordache dă peste nas Opoziţiei. Fără sesiune extraordinară pentru respingerea ordonanţei lăcomiei

Florin Iordache

Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea i-a delegat şefia Camerei Deputaţilor pe perioada vacanţei parlamentare, a respins vineri solicitarea opoziţiei de a convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului, în care aceştia voiau să încerce anularea ordonanţei lăcomiei.

Parlamentul îşi reia activitatea în data de 1 februarie, în timp ce opoziţia solicita sesiune extraordinară în perioada 28-31 ianuarie.

Iordache motivează respingerea prin faptul că proiectele la care se referă opoziţia au fost înregistrate în ultimele zile ale anului trecut sau în timpul vacanţei parlamentare şi nu au putut fi dezbătute în comisiile şi plenul celor două Camere ale Parlamentului.

Florin Iordache arată: „Pentru a putea fi puse în dezbaterea Camerei Deputaţilor, ca şi Cameră decizională, proiectele solicitate şi care se dezbat pe Camere separate, conform principiului bicameralismului, trebuie să parcurgă următoarele etape: prezentarea în Biroul Permanent al Senatului (primă Cameră), dezbaterea în comisiile de specialitate ale Senatului, dezbaterea şi votul în plenul Senatului, condiţii care nu au putut fi îndeplinite întrucât proiectele la care se face referire au fost înregistrate în ultimele zile ale anului precedent sau în timpul vacanţei parlamentare. Având în vedere cele de mai sus, ne aflăm în imposibilitatea de a da curs solicitării opoziţiei de convocare a unei sesiuni extraordinare”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor este obligat să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului, atunci când cel puţin o treime din deputaţi cere acest lucru.

Opoziţia a anunţat că a strâns 114 semnături de la deputaţii PNL, USR, PMP şi Pro România pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, în care să încerce anularea ordonanţei lăcomiei şi în care să fie adoptat bugetul de stat.

PNL a anunţat miercuri că a depus solicitarea şi lista de semnături cu mai mult de 1/3 dintre deputaţi pentru convocarea, de urgenţă, a unei sesiuni extraordinare pentru:

 „- respingerea Ordonanţei lăcomiei PSD-ALDE, ordonanţa care a aruncat în aer cursul leu/euro, care sărăceşte populaţia, blochează creditarea şi alungă investitorii;

-  abrogarea legii privind recursul compensatoriu şi stoparea de urgenţă a infracţiunilor săvârşite de eliberaţii lui Tudorel Toader care pun in pericol zi de zi siguranţa şi integritatea fizică a românilor;

- dezbaterea şi adoptarea Bugetului de stat şi al asigurărilor sociale pe 2019, bugetul care trebuia să fie deja aplicabil pentru a da drumul investiţiilor, pentru predictibilitate în mediul economic şi social”.

„Parlamentul trebuie să iasă din vacanţă şi să ofere soluţii la Legea recursului compensatoriu care, prin eliberarea a 14.000 de deţinuţi, a creat un haos în toată ţara. Nu este săptămână în care să nu auzim de un incident major în care să fie implicat un deţinut care a fost eliberat de prevederile acestei legi. De asemenea, să stopeze efectele OUG lăcomiei lui Dragnea-Vâlcov-Teodorovici-Dăncilă care a împins cursul Euro la cel mai mare nivel din istorie, a adus sistemul energetic în colaps, a îngenuncheat băncile româneşti prin taxe suplimentare, a stopat orice investiţie a operatorilor de comunicaţii şi vor produce scumpiri în lanţ pentru populaţie la toate facturile”, spuneau liberalii. Nu în ultimul rând, potrivit lor, Parlamentul trebuie să primească şi să dezbată Bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: