Iohannis: Ratele pot fi amânate până la sfârşitul anului. Suntem convinşi că până atunci economia îşi va reveni. Mai mulţi bani pentru sănătate şi şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că Guvernul va da joi o ordonanţă pentru ca românii să poată cere amânarea ratelor la bancă până la finalul anului. Preşedintele este optimist că până atunci economia îşi va reveni. El a spus de asemenea că Executivul va face o rectificare bugetară, pentru a aloca bani în plus la sănătate şi pentru plata şomajului tehnic.

Principalele declaraţii:

Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Noi am înţeles că şi românii au probleme imense fiecare în felul lui, şi firmele au probleme foarte mari. Dorim să venim cu măsuri de sprijin şi pentru oamenii simpli şi pentru economia românească, pentru firmele româneşti pentru a nu sacrifica mai mult decât este necesar pentru a trece prin această criză. Criza se va termina la un moment dat şi ne dorim cu toţii ca atunci când criza sanitară se termină România să fie în stare să repornească imediat economia şi să revenim la o viaţă normală pe care ne o dorim cu toţii.

Se conturează o rectificare bugetară, o rectificare bugetară extraordinară care se face în această stare de urgenţă pe două paliere. Este nevoie de rectificare bugetară pentru a aloca mai mulţi bani pentru sănătate. Sănătatea oamenilor este prima prioritate şi pentru a rezolva problemele este nevoie şi de oameni şi de bani.

A doua chestiuni se referă la românii care nu mai pot merge la serviciu şi atunci este nevoie de bani pentru a veni în sprijinul oamenilor, pentru a suplini banii care se alocă pentru şomaj tehnic.

Pe de o parte este nevoie de rectificare pentru a avea grijă de domeniul sănătăţii, pe altă parte de şomaj tehnic, de protecţie socială.

A doua chestiune. Guvernul este pregătit ca mâine să dea ordonanţă de urgenţă care permite amânarea plăţii ratelor la bancă, pe de o parte pentru persoane fizice, adică pentru oamenii care au rate la bancă, dar şi pentru firmele din România.

La cererea celor care au datorii la bănci, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni. Aşadar, ratele pot fi amânate pânăp la sfârşitul acestui an. Suntem convinşi că până atunci economia îşi va reveni, oamenii îşi vor reveni şi atunci oamenii vor intra în normalitate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite