Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor: Redevenţele nu se vor schimba în 2015, iar de la 1 ianuarie 2016 resursele naturale vor fi taxate într-un nou mod

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor: Redevenţele nu se vor schimba în 2015, iar de la 1 ianuarie 2016 resursele naturale vor fi taxate într-un nou mod

Ioana Petrescu îngheaţă redevenţele

Sistemul actual de redevenţe pentru resursele naturale ale României va fi prelungit un an, iar de la 1 ianuarie 2016 va fi introdus un nou mod de taxare, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, într-un interviu acordat Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul mod de taxare a fost elaborat împreună cu specialişti în domeniu, după ce au fost solicitate informaţii şi cu privire la implementarea sistemelor de taxare a resurselor naturale de către alte state, şi a fost discutat cu Fondul Monetar Internaţional, a precizat oficialul MFP.

Joi încep consultările

În acest moment, există pregătit un proiect de lege privind acest nou mod de taxare a resurselor, iar joi încep consultările cu companiile din domeniu.

Ioana Petrescu mai spune că s-a dorit să existe suficient timp pentru consultări cu companiile, mediul de afaceri, societatea civilă, pentru dezbateri în Parlament, astfel încât să existe predictibilitate fiscală.

Intenţia autorităţilor este ca acest nou mod de taxare să fie aplicat pentru o perioadă de 10-15 ani.

„Sistemul trebuie cunoscut cu un an înainte“

În primul rând vom avea un nou sistem de taxare a resurselor naturale, dar am gândit acest mod de taxare în aşa fel încât să avem predictibilitate fiscală, să dezbatem acest nou sistem de taxare, să-l facem din timp, să nu descurajeze investiţiile şi să aducă bani la buget.
Vom introduce un nou sistem de taxare a resurselor naturale probabil de la 1 ianuarie 2016, pentru a avea timp să-l dezbatem cu companiile petroliere, cu mediul de afaceri, cu societatea civilă.
Să-l trecem prin Parlament şi să-l discutăm cu toată lumea, să fie înţeles şi să avem predictibilitate fiscală, să fie cunoscut cu cel puţin un an înainte de toate părţile interesate
“, a precizat ministrul Finanţelor.

Urmăriţi aici interviul integral acordat Agerpres de către Ioana Petrescu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările