Interes major pentru „Noua Casă”. Programul a atras solicitări de garantare de 735 de milioane de lei, în doar două luni

Interes major pentru „Noua Casă”. Programul a atras solicitări de garantare de 735 de milioane de lei, în doar două luni

Foto: Facebook FNGCIMM

Valoarea totală a solicitărilor de garantare transmise în cadrul programului „Noua Casă", în perioada 29 martie - 4 iunie 2021, însumează peste 735 de milioane de lei, a anunţat marţi, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, ministrul a subliniat că aceasta reprezintă aproximativ 49% din plafonul de 1,5 miliarde lei alocat pentru anul în curs.
 
„Dintre cele peste 5.500 de persoane fizice care au aplicat, 84% beneficiază de credite cu o valoare individuală de până la 70.000 de euro, în timp ce 16% beneficiază de credite de până la 140.000 de euro. Valoarea totală a creditelor acordate în baza garanţiilor programului 'Noua Casă', până la începutul lunii iunie, este de 1,43 miliarde de lei", a precizat ministrul, pe reţeaua de socializare.
 
În urmă cu puţin timp, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Dumitru Nancu, afirma că, aproximativ 200 de cereri pe zi sunt transmise pentru a primi garanţii în Programul „Noua Casă".
 
Programul „Noua Casă" este un program guvernamental care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziţia unei locuinţe prin contractarea de credite garantate de stat.
 
În acest an, programul include 14 bănci participante: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank şi Alpha Bank.
 
Valoarea maximă a creditului care poate fi accesat prin programul Noua Casă 2021 este de 66.500 euro – pentru locuinţe al căror preţ este de maxim 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5% sau de 119.000 euro – pentru locuinţe al căror preţ este de maxim 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%. 
 
Dobânda este variabilă, calculată în funcţie de Indicele de referinţă pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), la care se adaugă o marjă fixă de maxim 2%. Creditele Noua Casă prevăd un nivel mai redus al avansului, faţă de finanţările standard pentru locuinţe şi sunt garantate de stat, în proporţie de 60% din suma împrumutată pentru creditele între 70 000 euro şi 140 000 de euro, respectiv 50% din suma împrumutată – pentru creditele de până la 70 000 euro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările