Inspectorii Fiscului vor refuza să mai lucreze în weekend

Inspectorii Fiscului
vor refuza să mai lucreze în weekend

Angajaţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalp iau în calcul declanşarea unui conflict de muncă, iar inspectorii vor refuza să mai lucreze în weekend dacă nu se rezolvă situaţia dificilă prin care trec.

Ştiri pe aceeaşi temă

„După consultarea oamenilor din teritoriu, vom hotărî ce se va face. Probabil că se va deschide şi un conflict de muncă, vor fi probabil... Vine toamna şi vor fi proteste, posibil să fie şi mişcări necontrolate spontane ale angajaţilor, fără a fi ele organizate într-un fel sau altul de sindicate”, a declarat pentru Agerpres, Liviu Toader, preşedintele SindFisc.

El spune că inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) vor refuza să mai lucreze în zilele de sâmbătă şi duminică, din cauza faptului că nu li se plătesc orele suplimentare, dar şi pentru că a fost diminuat cu circa 20% sporul de stres. De asemenea, în urma aplicării Legii Salarizării, aceştia susţin că nu au fost reîncadraţi în funcţii de stat.

La jumătatea lunii mai, Sindicatul Naţional Finanţe Publice (SindFISC) a solicitat grilă de salarizare separată pentru finanţişti, în condiţiile în care Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi ANAF sunt instituţiile care asigură siguranţa naţională financiară a României.

"Sindicatul Naţional Finanţe Publice — SindFISC, organizaţie sindicală specializată în reprezentarea funcţionarilor din cadrul sistemului instituţional al MFP (Ministerul Finanţelor Publice, n.r.), solicită în continuare factorilor responsabili în elaborarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice grilă de salarizare separată pentru finanţişti, în concordanţă cu complexitatea şi importanţa socială a muncii prestate, subliniind faptul că MFP/ANAF este principala instituţie care asigură siguranţa naţională financiară a României", se arata într-un comunicat de presă al organizaţiei sindicale.

Sindicaliştii din Finanţe au solicitat atunci ca angajaţii Fiscului să fie plătiţi cu sume similare angajaţilor responsabili de atragerea fondurilor europene din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale.

Angajaţii din Finanţe au declanşat în zilele de 15 şi 16 mai 2017 proteste spontane la nivel întregii ţări, aceştia fiind nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării bugetare.

 

citeste totul despre: