Inspectorii Autifraudă din cadrul ANAF au lucrat şi în weekend: confiscări şi amenzi de aproape două milioane de lei

Inspectorii Autifraudă din cadrul ANAF au lucrat şi în weekend: confiscări şi amenzi de aproape două milioane de lei

"Recolta" inspectorilor Antifraudă este tot mai bogată FOTO Mediafax

495 de inspectori Antifraudă au verificat 350 de agenţi economici, în cadrul unei acţiuni la nivel naţional desfăşurată în weekendul trecut (6-7 iunie), informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – ANAF.

Ştiri pe aceeaşi temă

La sfârşitul săptămânii trecute, Direcţia Antifraudă Fiscală a efectuat o amplă acţiune de control, la nivel naţional, în cadrul căreia au fost verificaţi 350 de contribuabili care îşi desfăşoară activitatea în zone cu risc fiscal.

Sesizările au venit prin TelVerde

În cadrul acestei acţiuni, au participat 495 de inspectori din cadrul celor 8 Direcţii Regionale de Antifraudă Fiscală (DRAF).

Selecţia contribuabililor care au fost verificaţi a avut la bază exclusiv sesizările primite la TelVerde şi analiza de risc făcută de compartimentele de specialitate.

Potrivit ANAF, rezultatele acţiunilor sunt următoarele:
** au fost aplicate 465 amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.894.750 lei, în cea mai mare parte cu ocazia verificărilor privind dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, respectarea disciplinei financiare, provenienţa legală a mărfurilor;
** au fost efectuate confiscări de numerar şi bunuri, valoarea estimată a acestora fiind de 40.863 de lei (28.870 lei numerar şi 11.993 de lei valoare estimată bunuri);
** a fost dispusă suspendarea activităţii unui număr de 4 agenţi economici, din care 3 pentru nedotare şi 1 pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale.

A fost interceptat şi un transport ilegal de lemn

De asemenea, în cadrul acţiunilor de monitorizare a traficului, inspectorii DRAF Sibiu au identificat un transport de aproximativ 24 metri cubi de lemn, fără documente de provenienţă.

„Subliniem faptul că, în paralel cu instrumentarea cazurilor de mare evaziune, acţiunile Direcţiei Antifraudă Fiscală pentru verificarea modului în care sunt respectate obligaţiile legale de a utiliza casa de marcat electronică fiscală şi de a emite bon fiscal vor continua în acelaşi ritm“, anunţă Serviciul de Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media din cadrul ANAF.

Reamintim că Serviciul TelVerde al Ministerului Finanţelor Publice este destinat primirii apelurilor telefonice şi înregistrării sesizărilor din partea contribuabililor.

Numărul de telefon 0800 800 085 poate fi apelat gratuit, la orice oră, mesajul urmând să fie preluat şi înregistrat de către un operator în timpul programului de lucru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările