INFOGRAFIE Ce fel de vehicule rutiere şi-au cumpărat românii în primul trimestru. Înmatriculările au crescut la toate categoriile

INFOGRAFIE Ce fel de vehicule rutiere şi-au cumpărat românii în primul 
trimestru. Înmatriculările au crescut la toate categoriile

Cele mai multe vehicule rutiere înmatriculate în primul trimestru din acest an sunt autoturismele (86.221 de unităţi), urmate de autocamioane (14.923), remorci (7.290), tractoare agricole (4295), mopede şi motociclete (1.132), respectiv autobuze şi microbuze, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate vineri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înmatriculările de autobuze şi microbuze au crescut cel mai mult, cu 33,7%, în primul trimestru al anului comparativ cu intervalul similar din 2015, dar şi în cazul vehiculelor de marfă s-a înregistrat o importantă majorare, de aproape 30%, reiese din statisticile oficiale.

Creşteri la toate categoriile

Conform INS, în perioada ianuarie-martie a acestui an, înmatriculările de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creşteri la toate categoriile, cea mai semnificativă creştere fiind la categoria autobuze şi microbuze faţă de primul trimestru din anul anterior.

De asemenea, în intervalul analizat, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au crescut cu 29,3% la categoria autotractoare, cu 22% la categoria remorci şi semiremorci, respectiv cu 17,6% la categoria autocamioane.

În schimb, faţă de trimestrul IV din 2015, în primele trei luni din 2016 înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 9,6%, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au crescut cu 6,7%.

Maşinile second-hand, predominante şi la înmatriculările noi

Pe de altă parte, datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) relevă că, în primele trei luni din acest an, au fost înmatriculate la nivel naţional 247 de autobuze, dintre care doar 30 au însemnat înregistrări noi.

De asemenea, statistica DRPCIV arată că, în perioada ianuarie-martie 2016, au fost înmatriculate 10.854 de autoutilitare, dintre care 1.881 de unităţi noi, 4.954 de unităţi second-hand, dar pentru prima dată înmatriculate în România, iar 4.019 de unităţi rulate şi reînmatriculate.

În ceea ce priveşte microbuzele, numărul unităţilor înmatriculate în România, în primul trimestru, a fost de 205 unităţi, şi doar 71 de unităţi au fost noi, cele mai multe (115) fiind încadrate la categoria reînmatriculări second-hand.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările