INFOGRAFIE Diaspora, cel mai mare investitor din România, umilit de britanicii de la Channel 4

INFOGRAFIE Diaspora, cel mai mare investitor din România, umilit de britanicii de la Channel 4

Documentarul "Vin românii" a stârnit deja mari controverse

"Vin Românii!", documentarul defăimător difuzat de Channel 4, trebuie privit şi din perspectivă economică. Jurnaliştii britanici umilesc cel mai mare investitor din România, pentru că Diaspora a trimis acasă 57 de miliarde de euro în ultimii 10 ani, scrie Adevărul Financiar.

Ştiri pe aceeaşi temă

A izbucnit, la sfârşitul săptămânii trecute, un nou atac mediatic asupra românilor care învaţă, muncesc şi trăiesc în Regatul Unit. De astă dată, e vorba de lansarea primului episod al seriei “Vin Românii!”, documentar difuzat de postul de televiziune Channel 4, potrivit sursei citate.
 
Reportajul a reluat o mai vechea temă a imigranţilor români din Marea Britanie şi s-a concentrat – prin poveştile şi personajele prezentate – pe clişeele negative din jurul diasporei româneşti: munca la negru, sărăcia şi infracţionalitatea.
 
Mai mulţi români au manifestat tacit în faţa sediului central al Channel 4, iar Ministerul Afacerilor Externe, ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, şi premierul Victor Ponta au sancţionat şi ei noul atac la imaginea românilor din Regatul Unit.
 
Citiţi mai multe pe www.adevarulfinanciar.ro.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: