Inedit. Revolut introduce donaţii direct din aplicaţie pentru pădurea amazoniană

Inedit. Revolut introduce donaţii direct din aplicaţie pentru pădurea amazoniană

Aplicaţia fintech Revolut anunţă că toţi utilizatorii vor putea dona pentru salvarea pădurilor tropicale amazoniene utilizând funcţia „Donations”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Împreună cu WWF şi Alianţa Pădurilor Tropicale, Revolut a anunţat astăzi că face un apel de urgenţă pentru susţinerea celor care se confruntă în prima linie cu devastarea produsă pădurii tropicale amazoniene.

Toate donaţiile către Alianţa Pădurilor Tropicale care vor fi realizate prin Revolut vor fi direcţionate către eforturile făcute în Amazon, iar pentru săptămâna următoare, toate donaţiile către WWF vor fi tratate în mod similar, finanţând o serie de cauze importante care vizează protejarea pădurilor tropicale

Donaţiile utilizatorilor vor ajuta WWF şi Alianţa Pădurilor Tropicale să lupte împotriva devastaţiilor pe teren, precum şi pentru a sprijini nevoile comunităţii locale şi indigene pentru asistenţă medicală, instruire pompieri şi securitate.

Mai mult, ambele organizaţii lucrează cu guvernele în direcţia unei reglementări mai eficiente în vederea protejării pădurilor tropicale de defrişări şi a altor forme de daune, în timp ce se asociază cu alte organizaţii pentru a găsi modalităţi de lucru mai sustenabile, care nu implică distrugerea unor zone vaste de pădure.

Utilizatorii Revolut vor putea dona prin funcţia „Donations” din aplicaţie, care permite tuturor utilizatorilor să îşi rotunjească plăţile realizate cu cardul şi să doneze diferenţa în scop caritabil. De asemenea, utilizatorii pot dona setând o plată recurentă sau făcând donaţii unice.

Suma donată de utilizatori revine fiecărei organizaţii în procent de sută la sută - Revolut nu percepe nicio taxă pentru donaţii. Nu există o sumă minimă per donaţie şi funcţia poate fi activată şi dezactivată de clienţi în orice moment.

Nik Storonsky, CEO şi Fondator Revolut, a declarat: „Pădurile tropicale sunt unul dintre cele mai importante ecosisteme ale planetei, aşa că este devastator să asistăm la incendiile care distrug în prezent zone vaste ale Amazonului. Prin parteneriatul nostru cu WWF şi Alianţa Pădurilor Tropicale, ne dorim să oferim oamenilor posibilitatea de a dona mai uşor pentru sprijinirea eforturilor de stingere a incendiilor şi de a avea posibilitatea să ofere ajutor de urgenţă pentru protejarea pădurile tropicale”.

Rob Wood, Head of Partnership Communications la WWF-UK, a declarat: „Incendiile stârnite în Amazon sunt o problemă globală urgentă, deoarece nu putem combate criza climatică fără a opri distrugerea pădurilor noastre. Dorim să mulţumim Revolut pentru susţinerea apelului nostru de urgenţă şi pentru că oferă clienţilor lor un mod uşor de a ajuta”.

Han de Groot, CEO al Alianţei Pădurilor Tropicale, a declarat: „De-a lungul istoriei sale de 30 de ani, Alianţa Pădurilor Tropicale s-a concentrat pe prevenirea defrişărilor la nexusul agriculturii şi afacerilor. Pădurile, practici agricole mai bune şi gestionarea holistică a terenurilor sunt o componentă crucială pentru reducerea efectelor schimbărilor climatice", a spus Han de Groot, CEO al Alianţei Pădurilor Tropicale. "Deşi asta înseamnă, cu siguranţă, schimbarea practicilor de gestionare a terenurilor pentru a fi mai sustenabile din punct de vedere ecologic, trebuie să implice, de asemenea, o schimbare a modului în care fermierii sunt remuneraţi pentru munca lor grea, modul în care companiile îşi furnizează ingredientele şi ceea ce consumăm. Avem nevoie de o schimbare holistică pe termen lung”.

Mariana Barbosa, reprezentanta Alianţei Pădurilor Tropicale în Brazilia, a declarat: „Într-un moment atât de sfâşietor pentru ţara noastră, este profund încurajator să vedem acest val masiv de solidaritate, condus de oameni din întreaga lume. În doar câteva zile, micile donaţii făcute prin intermediul canalelor de social media au devenit o sursă substanţială de sprijin pentru 5 organizaţii braziliene care lucrează în primă linie pentru apărarea Pădurii Tropicale Amazoniene şi a populaţiei sale indigene, demonstrând că acţiunea colectivă poate face o diferenţă mare”.

Iniţial, Revolut a lansat funcţia „Donations” în luna iulie împreună cu trei organizaţii de caritate: WWF, Salvaţi Copiii şi ILGA-Europe. Până în prezent acestea au reuşit să strângă peste 100.000 de lire sterline.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările