Industriaşi români: uitaţi de fondurile europene. Căutaţi banii în Orientul Mijlociu

“Nu fondurile europene sunt salvarea economiei româneşti” spune Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti. Atragerea de investiţii străine este soluţia, iar aducerea în România a banilor de băltesc în Orientul Mijlociu, este calea ce trebuie urmată, susţine acesta.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Este evident că suntem incapabili să creăm proceduri care să aducă în România bani din fondurile europene” a declarat Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti (CCIB), după întâlnirea ferită de ochii presei care a avut loc ieri între premierul Victor Ponta şi reprezentanţii mediului de afaceri, la sediul CCIB.

Prin urmare, “nu fondurile europene sunt salvarea economiei româneşti, ci atragerea de investiţii străine directe” a mai spus preşedintele CCI Bucureşti , care-i sfătuieşte pe industriaşii români să ia foarte în serios ideea de a-şi redirecţiona planurile şi strategiile de business, dinspre vestul Europei, şi pieţele dezvoltate, către estul lumii, şi mai în mod special către zona Orientului Mijlociu.

Citeşte mai multe despre oportunităţile de afaceri existente pentru companiile de petrol şi gaze, în Orientul Mijlociu, pe Forbes.ro

“Acolo există nu doar lichidităţi, aşa-numiţii petro-dolari, cât şi, mai ales oportunităţi bune de afaceri” spune acesta. “Cea mai mare parte a numeroaselor obiective industriale ridicate de companiile româneşti în statele arabe înainte de ’90 sunt la maturitate, şi au nevoie să fie retehnologizate sau extinse. Este o bună ocazie pentru companiile româneşti să revină pe această piaţă” mai spune Sorin Dimitriu, care în ultimele aproximativ două luni a organizat, prin instituţia pe care o conduce, nu mai puţin de  trei întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din zonă: Arabia Saudită,Tunisia şi Egipt sunt cele trei ţări cu care s-au purtat deja discuţii pentru identificarea oportunităţilor de afaceri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările