Industria care vrea să angajeze urgent 4.000 - 5.000 de persoane, dar nu le găseşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deficitul de forţă de muncă din România a ajuns în prezent la circa 40.000 - 45.000 de persoane, cele mai mari probleme înregistrându-se în domeniile unde este nevoie de personal calificat.

Din acest număr, aproximativ 10%, respectiv 4.000 - 5.000 de persoane ar putea fi angajate în industria de morărit şi panificaţie, a declarat, miercuri Pavel Virgil, vicepreşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie - ROMPAN.

"Lipsa forţei de muncă este principala problemă cu care se confruntă industria de morărit şi panificaţie din România. Nu cred că este o noutate pentru nimeni. Oricine vorbeşte cu un angajator se plânge de acest lucru. Din păcate, însă, aspectul este mai complex, în sensul că nu vorbim numai de o lipsă din punct de vedere numeric. Dacă ne raportăm la total cifră de angajaţi din industria noastră, în jur de 40-45.000 de lucrători - deci suntem un angajator foarte important al României - deficitul este undeva la 4.000-5.000 de oameni, în jur de 10% din angajaţi ne lipsesc. Problema este că şi calitativ aceştia de multe ori lasă de dorit", a spus Virgil, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, patronatul din industrie militează pentru formarea profesională a tinerilor, iar autorităţile ar trebuie să regândească piaţa muncii.

"Nu găsim ceea ce dorim, iar în sensul acesta am militat şi încercăm să realizăm activităţi de formare profesională. Este un lucru foarte important pentru care nu numai patronatele ci şi sistemul de învăţământ, ministerul de resort, trebuie să se implice şi să gândească altfel piaţa muncii pentru că toată lumea se plânge de aceste aspect", a subliniat Pavel Virgil.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite