Incident în timpul unui zbor Blue Air. Un bulgar a încercat să intre în cabina piloţilor. Reacţia companiei

Incident în timpul unui zbor Blue Air. Un
bulgar a încercat să intre în cabina piloţilor. Reacţia companiei

Un incident a avut loc la bordul unui avion al companiei româneşti Blue Air, marţi. Un bărbat bulgar a încercat să intre în cabina piloţilor în timpul zborului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit informaţiilor aeronews.ro, pasagerul s-a ridicat de la locul său şi s-a îndreptat spre cabina piloţilor, a forţat uşa şi a întrebat o însoţitoare de bord care este codul de acces. Iritat că nu-l obţine, bărbatul de 27 de ani, originar din Bulgaria, a început să se agite, moment în care a fost imobilizat de însoţitoarea de bord şi 2 pasageri până la aterizarea pe aeroportul Otopeni, unde a fost predat autorităţilor.

Cum explică Blue Air situaţia:

„În timpul zborului Blue Air, ce a decolat, pe 27 martie, de pe Aeroportul Birmingham la ora locală 17.42 şi a aterizat, conform programului de zbor, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti la ora locală 22.24, unul dintre pasageri a exprimat un comportament neadecvat, cu semne de nervozitate şi limbaj incoerent.

Respectând procedurile, comandantul a anunţat autorităţile de pe aeroportul Otopeni. În tot acest timp, pasagerul nu a dat semne de violenţă faţă de echipaj, ori alţi pasageri.

Întrucât comportamentul pasagerului în vârstă de 27 de ani a continuat să se deterioreze şi respectând procedurile în vigoare, echipajul a decis imobilizarea şi plasarea lui în partea din spate a cabinei. Pasagerul nu a opus rezistenţă, nu a existat panică la bord în niciun moment, întreaga situaţie fiind gestionată cu maxim de profesionalism de echipajul nostru”.

Ce se va întâmpla cu bărbatul

Bărbatul a fost preluat de către poliţiştii de frontieră şi i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea unui act de violenţă asupra personalului de la bordul unei aeronave, potrivit Digi25. Acesta va fi prezentat, în cursul zilei de astăzi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: