Ponta se gândeşte să-l schimbe pe şeful ANAF din cauza încasărilor slabe la buget. O decizie va fi luată la sfârşitul anului

Ponta se gândeşte să-l schimbe pe şeful ANAF din cauza încasărilor slabe la buget. O decizie va fi luată la sfârşitul anului

ANAF este condusă de Gelu Ştefan Diaconu, de la sfârşitul lunii aprilie,

Guvernul va efectua o analiză la sfârşitul anului şi, dacă va constata că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) „tot nu funcţionează“, vor fi luate măsuri, a declarat premierul Victor Ponta, întrebat dacă îl va schimba din funcţie pe şeful ANAF dacă nu au fost strânşi toţi banii la buget.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O să facem o analiză la sfârşitul anului şi, dacă ANAF tot nu funcţionează, sigur că vom lua şi măsuri“, a spus Ponta, potrivit Mediafax.
 
ANAF este condusă de Gelu Ştefan Diaconu, de la sfârşitul lunii aprilie, când Şerban Pop a fost eliberat din funcţie.
 
Mirel Palada, consilierul premierului, a declarat că, în şedinţa de vineri a Guvernului, premierul Ponta s-a arătat îngrijorat de activitatea ANAF care se reflectă în colectarea sub ţinte a veniturilor la buget şi a solicitat îmbunătăţirea performanţei instituţiei, astfel încât până la finalul anului să fie atins nivelul de colectare prevăzut la începutul anului.
 
A doua rectificare bugetară din acest an va fi negativă deoarece încasările prevăzute sunt mai mici cu aproximativ 3,8 miliarde lei, astfel că resursele tuturor ministerelor vor fi mai puţine până la sfârşitul anului, a anunţat anterior premierul Victor Ponta.
 
Deficitul bugetului general consolidat a crescut uşor în luna septembrie şi a ajuns după primele nouă luni la 8,1 miliarde de lei, respectiv 1,3% din Produsul Intern Brut (PIB), nivel ce se menţine în limitele ţintelor politicii bugetare stabilite pentru acest an, potrivit datelor publicate de Ministerului Finanţelor. Cheltuielile statului au crescut mai mult decât încasările bugetare în primele nouă luni ale anului. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările