„Imprimeria” abia a lansat licitaţia pentru cărţile electronice de identitate. Ofertele, aşteptate la 30 august, deşi la 2 august trebuiau emise „buletinele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Imprimeria Naţională a lansat cu mare întârziere licitaţia pentru noile cărţi electronice de identitate, ofertele urmând să fie depuse la data de 30 august, deşi Comisia Europeaană ne ceruse să emitem noile documente electronice începând cu data de 2 august, potrivit Hotnews.

Potrivit documentelor înregistrate în SEAP, Imprimeria Naţională vrea să cumpere 8 milioane de elemente de securitate pentru cardurile de identitate şi mai pregăteşte o altă licitaţie pentru asigurarea dotării la nivel naţional a infrastructurii de preluare a datelor pentru noua carte de identitate.

Noua carte electronică de identitate va conţine în format electronic datele din formatul tipărit, cu excepţia semnăturii olografe a titularului, prenumele părinţilor titularului, un certificat pentru semnătură electronică şi, după caz, certificate calificate pentru semnătură electronică, precum şi datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi, după caz, imaginile impresiunilor papilare a două degete.

Datele din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) arată că Imprimeria a lansat o licitaţie cu o valoare estimată la peste 8,6 milioane lei (1,7 milioane euro) pentru achiziţia de elemente de tip DOVID ce vor fi utilizate pentru securizarea de carduri din policarbonat (documente de identitate).

Imprimeria vrea să încheie un acord cadru pe o perioadă de 4 ani, perioadă în care se vor încheia 5 contracte subsecvente, primul dintre acestea în perioada 30 august - 31 decembrie 2021.

Ce spune Imprimeria Naţională despre primele achiziţii necesare cărţii electronice de identitate

La solicitarea HotNews.ro de a preciza când vor fi puse în circulaţie noile cărţi electronice de identitate, Imprimeria Naţională a comunicat marţi, 27 iulie, că "pe măsura definitivării specificaţiilor tehnice pentru elementele ce intră în componenţa sistemului pentru emiterea şi producerea noii cărţi de identitate, Compania Naţională Imprimeria Naţională va demara procedurile de achiziţie".

`Astfel, până la această dat[ au fost demarcate procedurile pentru achiziţia: Elementelor de tip DOVID si servicii aplicare DOVID, cu o valoare estimată de 8.672.224,00 lei fără TVA, pentru o cantitate de 8.000.000 elemente de Securitate tip DOVID, ce include şi serviciile de aplicare;

În fază finală pentru publicare în SEAP se află documentaţia pentru achiziţia sistemului de preluare date (complete), ce includ componentele necesare preluării datelor pentru noua carte de identitate (Staţie de lucru portabilă, Multifuncţională laser A4, Monitor extern, Cameră web + trepied, Licenţe prelucrare imagini, Cititor amprente + cititor smart card, Pad de semnătură, Cititor documente). Cantitatea necesară pentru asigurarea dotării la nivel naţional a infrastructurii de preluare a datelor pentru noua carte de identitate este de 1.000 complete. Valoarea estimată a infrastructurii de preluare a datelor este de circa 26 milioane lei.

De asemenea după finalizarea specificaţiilor tehnice ale infrastructurii centrale şi parcurgerea etapelor de avizare aprobare (inclusive aviz CTE) va fi publicată în SEAP procedura documentaţia pentru procedura de achiziţie.", se arată în răspunsul transmis HotNews.ro de Imprimeria Naţională.

Întrebaţi cât va costa noua carte de identitate, Imprimeria a spus că preţul nu a fost stabilit încă.

"Referitor la preţul cărţii de identitate precizăm următoarele:

Conform legislaţiei în vigoare prin care se introduce în circulaţie noua carte de identitate, sunt prevăzute următoarele documente principale: Carte de identitate electronică şi Carte de identitate simplă

Preţul pentru cele două documente este în curs de finalizare, urmând a fi supus avizării, astfel cum este prevăzut în legislaţia specifică, direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Finanţelor.

După obţinerea avizului preţului pentru cele două documente, acesta va fi comunicat şi publicat pe site-ul www.cnin.ro/, la UAT-urile cu atribuţii în eliberarea documentelor de identitate precum şi la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date", se menţionează în răspunsurile Imprimeriei Naţionale.

Citeşte şi:

Un sistem online de taxe şi impozite zace  nefolosit de 13 ani la Imprimeria Naţională. Cum s-au „pierdut“ 19 milioane de euro

Salarii de nabab la Imprimeria Naţională: Directorul general încasează cu 100.000 de lei mai mult decât Iohannis

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite