Impozitarea pensiilor speciale, decisă miercuri la Curtea Constituţională. Ce pensii speciale au judecătorii CCR

Judecătorii CCR decid, miercuri, dacă legea care prevede taxarea pensiilor speciale cu 85% este constituţională, la sesizarea Avocatului Poporului, Renate Weber, care a atacat actul normativ pe mtotiv că ar fi vorba despre o dublă impozitare.
Comentariu neaprobat.
e vina PNL-ului ca nu accepta o impozitare progresiva si pentru ca a promis cu gura pana la urechi eliminarea acestor pensii desi stia ca nu e posibil,pensia fiind un drept castigat
Pensia contributiva e un drept cîștigat (normal), aia speciala e cadou și ar cam trebui restituit, ținînd cont de ”cooperativa” justiție-mafie. Dar oricum, nu-l vad pe Dorneanu și gașca să-și taie pensioarele ”amărîte” pentru binele proștilor...
mascarada de proiect facuta de psd si pnl va fi respinsa! diseara ce facem? iesim in strada? sau vom plati incontinuare,ca fraierii si noi si copii nostri?! sau mai asteptam inca '30 de zile' (cum spunea un mincinos celebru care a luat multe voturi pe tema asta)
In cazul acesta cred ca ar fi corect inpozitarea cu 85% a tuturor VENITURILOR ce depasesc 7000 de RON. Daca 7.000 e destul pt un pensionar, atunci 7000 va fi destul si pentru un antreprenor de success. SAU impozitarea cu 85% a veniturilor din afaceri realizate cu STATUL...ca prea fac milioane cateva firme de apartament....
AltCineva nu e deloc acelasi lucru. nu poti confisca veniturile din munca , deoarece nimeni nu va mai munci.Pe de alta parte, pensiile " speciale" sunt un cadou. Pentru anumite profesii poate ce se justifica in oarecare masura. Nu poti avea politisti de 65 de ani patruland si alergand dupa hoti. Pe de alta parte e drept ca nici mineri sau constructori pe schele de 65 de ani nu prea poti avea. Pensiile magistratilor , ca si salariile lor se vor spaga legala, sa nu le miroase dupa aia ilegale. Adica li se cumpara impartialitatea. Problema e ca aceste pensii speciale sunt legiferate prin muuulte legi si ordonante mici sau diverse modificari si adaugiri succesive pe ultimii 40 ani. Este aproape imposibil de scos o singura lege care sa le cuprinda pe toate si care sa fie si "constitutionala" - lasand la o parte ca cei care ar trebui sa le dea sau sa le aprobe sunt direct interesati si au conflict de interese.
Bina ca impozitarea dubla e discriminatorie, deci sa iei e discriminatoriu. Dar cand dai la altii pensii nesimtite, cand dai dublu, cand dai pensi "speciale", nu mai e discriminatoriu si s-a putut. Discriminarea sta in insasi cuvantul "speciale". Pai daca sunt speciale, inseamna ca si impozitarea lor ar trebui sa fie speciala, adica altfel, adica dubla.
Pensiile speciale ar trebui anulate.Au fost acordate printr-o lege discriminatorie.
Jigodiile astea n-au dreptul să se judece pe ei înșiși. Pensie după contribuție pentru fiecare român. Facem referendum pe pensiile speciale nesimțite ale căpușelor.
Impozitul progresiv este singura solutie constitutionala, dar, ce sa vezi, nici un partid nu o sustine.
D B Impozitul progresiv nu e o idee buna. Demotiveaza performanta si nu e corect moral. E furt cu pistolul la tampla. Prin vest cam asa e. Ajungi la 40% din cetateni care nu platesc nici un impozit, clasa de mijloc ( care nu sunt bogati, ci doar mai " instariti" ca ceilalti ) care duc greul bugetului si care sunt demotivati sa produca peste un anumit venit , fiindca apoi statul ia tot si muncesti degeaba, iar cei foarte bogati ascund si defiscalizeaza prin paradisuri fiscale si off shore cam tot ce pot. Singurii care viseaza impozit progresiv sunt cei care nu au nimic de pierdut.
In judecarea constituonalitatii taxarii cu 85% a pensiilor speciale de care membrii sai beneficiaza CCR este intr-un conflicta de interese mare cat Casa Poporului fapt pentru care ar trebui sa se recuze.
numai daca privim situatia de la ccr-ul lui dorneanu si pivniceri, stanciu si compania ne arata absurdul in care se traieste in Romania. sa ai venituri din pensii la care numai cresterea anuala este tripla fata de intreaga pensie medie obisnuita, sa ai venituri doar din pensii ce depasesc chiar salariile pe functiile din care s-a iesit la pensie, sa ai TREI PENSII ( ? ??????? ) de parca ai avut trei vieti paralele, si sa fii in acelasi timp si angajat al statului ? dar ce, esti vreun personaj de talie istorica ? vreun abraham lincoln, sau stefan cel mare, ori burebista ? ca sa nu mai spunem ca volumul de munca dar si valoarea intrinseca a activitatii de la ccr nu justifica aceste salarii. apropo, cati alti angajati trepadusi mai are cecereul pe langa fiecare "judecator" care isi judeca ( total incompatibil si imoral ) propriile cauz, aici la cea mai ....inalta instanta ? ? care sunt meritele reale care iti da asemenea drepturi banesti ? acest mizerabil stat roman nu va fi in stare ( prin componentii sai care il constituie, adica acei oameni marunti la intelect si morala ) sa impuna un sistem corect de salarizare, de pensionare, de management al intregii societati. suntem oricum intr-un cerc vicios in care politica, la cat este de imputita, respinge pe orice om serios care se respecta. totodata, niciodata un om de caracter si capabil nu se va implica intr-o astfel de activitate cum este politica, atat timp cat ea arata asa cum este acum. si de aici curg intr-o cascada, toate tragediile populatiei dar si ale statului. impozitele au si rolul de a regla marile diferente ( la noi total nejustificate ) nu numai de a ncasa bani la buget.
Pensiile speciale , cat si cele ce s-au camunflat strategic sub denumirea de pensii de serviciu , sunt o forma de furt . Beneficiarii acestei forme de furt sunt grupuri infractionae organizate . Cu cat muncesti mai putin , cu atat salariul va fi mai mare si sansele de accede la pensii speciale este mai mare . Patura sociala beneficiara de pensii speciale formeaza noua aristrocratie cu iz mafiot . In mare masura ei sunt responsabili de nivelul de trai asa de scazut in Romania . Ei sunt adevarata cauza pentru care nu se pot mari pensiile si alocatiile pentru copii . Am citit in Adevarul un articol unde un oarecare Balasoiu (sef de puscarie) are o pensie echivalentul a 16 500 de euro . Numai cresterea acestei pensii cu 40% ar insemna 6 600 euro , adica mai mult decat pensia a 6 profesori sau medici . sau ingineri . Acesta este motivul pentru care acesti infractori ce prin intermediul clasei politice conduc Romania nu vor renunta niciodata de bunavoie la aceasta forma de jaf .