IMM-urile îndatorate pot folosi concordatul preventiv ca să evite insolvenţa - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

IMM-urile îndatorate pot folosi concordatul preventiv ca să evite insolvenţa

Peste 60% din firmele mici şi medii cu datorii semnificative ar trebui să apeleze sau vor apela la procedura concordatului preventiv, nou introdusă în legislaţie şi care se va aplica din 13 ianuarie, reuşind să ajungă la un acord cu creditorii, potrivit unui raport R&M Audit. Firmele debitoare trebuie să îndeplinească o serie de alte condiţii: să nu fi fost condamnate pentru infracţiuni fiscale sau să nu fi făcut obiectul unei proceduri de insolvenţă în ultimii cinci ani, potrivit Bursa.

"În ceea ce priveşte majoritatea firmelor mari, cu datorii către companii multinaţionale, cel mai adesea acestea nu vor putea beneficia de noile prevederi, deşi legea li se aplică în egală măsură, deoarece multinaţionalele creditoare nu ar fi, la rândul lor, avantajate de aceas-tă procedură", apreciază Mirela Şerban, managing director la R&M Audit.

Copos vrea să producă componente auto pentru Ford şi Renault

George Copos vrea să devină un puternic furnizor de componente auto pentru cei doi mari producători prezenţi în România: Ford şi Renault. Omul de afaceri a declarat că în următorii patru ani va dezvolta această nişă la fabrica de motoare electrice Ana Imep.

"Având în vedere că în România avem două fabrici, Ford şi Renault, care vor merge foarte bine şi în viitor, vom intra şi pe piaţa componentelor auto. Va fi o nouă nişă de piaţă, extrem de importantă", a spus Copos, citat de Money.

3 mld. euro rămân la negru pe pieţele de ţigări, băuturi, carne şi panificaţie

Cele mai mari pieţe care generează pierderi la bugetul din evaziune fiscală sunt mezelurile şi carnea, ţigările, morăritul şi panificaţia, pe care se realizează anual vânzări la negru de peste 3-4 mld. euro, potrivit estimărilor producătorilor.

"Dacă în termeni de volum, piaţa ilicită a însemnat 8,5 miliarde de ţigarete în 2009 şi a produs o pierdere de accize de mai mult de 500 de milioane de euro la bugetul de stat, în condiţiile actuale estimăm că în 2010, piaţa ilicită va ajunge la 30% din consumul total, producând o pierdere la bugetul de stat de aproape un miliard de euro", spune Adrian Popa, Corporate & Regulatory Affairs Director al BAT, citat de Ziarul Financiar.

Transportatorii români reclamă amenzile abuzive din Ungaria

Transportatorii rutieri acuză din nou tratamentul discriminatoriu la care spun că sunt supuşi de către autorităţile de control din Ungaria, care le aplică amenzi abuzive şi ilegale. Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) acuză Ungaria că se finanţează pe spatele transportatorilor rutieri din România, care sunt amendaţi fără acoperire legală.

„Sub pretextul unor controale de rutină privind siguranţa traficului rutier, autorităţile ungare sancţionează abuziv, cu precădere transportatorii români", precizează UNTRR, într-un comunicat citat de Financiarul.

ANSVSA a dat amenzi de 131.600 lei în doar 3 zile

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 136.600 lei, 6 avertismente şi a confiscat de la comercializare 28 kg de produse alimentare în valoare de 3.800 lei, întrucât nu respectau normele de siguranţă.

Controalele inspectorilor instituţiei care activează în cadrul Comandamentului de Iarnă au avut loc în perioada 8-10 ianuarie, când au fost verificate 19 unităţi, cu diferite profiluri de activitate, din localităţile Predeal, Sinaia, Buşteni, Timişul de Sus şi Azuga, potrivit Curierul Naţional.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite