Hotnews: Salariile din Ministerul Finanţelor cresc cu un spor de 15% pentru condiţii vătămătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Într-o Ordonanţă privind reforma în domeniul sănătăţii, publicată vineri în Monitorul Oficial, Ministerul Finanţelor a introdus o prevedere care introduce sporul pentru condiţii vătămătoare, prezent şi în alte instituţii de stat, care adăugă 15% la salariu.

Iniţial această prevedere era inclusă în ordonanţa privind taxa pe zahăr şi reducerea numărului de secretari de stat, scrie hotnews.ro

Ce spune prevederea: 

"Drepturile salariale aferente personalului aparatului propriu al Ministerului Finanţelor Publice şi instituţiilor din subordine se recalculează şi se stabilesc, prin derogare de la art. 34 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, cu completările ulterioare, cu aplicarea prevederilor cap. I lit. B ;i cap. II lit. I art. 1 din anexa nr. VIII la Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare intrării în vigoare a prezentei ordonanţe."

Conform notei de fundamentare iniţiale (a Ordonantei prin care se introduce taxa pe suc plus alte măsuri), la Ministerul de Finanţe gradul mediu de încărcare al angajaţilor este de 134%.

"Aşa cum rezultă din funcţiile Ministerului Finanţelor Publice, această instituţie gestionează domeniul financiar-fiscal al României, urmărind asigurarea funcţionalităţii întregului sistem organizaţional al statului, prin instituirea cadrului legal pentru colectarea veniturilor publice şi urmărirea cheltuielilor astfel încât să determine stabilitatea bugetară şi, pe cale de consecinţă, a echilibrului social şi economic, elemente care privesc securitatea naţională.

Pentru îndeplinirea acestor atribuţii, la nivelul Ministerului Finanţelor există format un corp de funcţionari de elită cu o experienţă semnificativă în domeniul financiar-fiscal al României, al elaborării şi avizării proiectelor de acte normative în diferite domenii de activitate, precum şi litigiile de contencios administrativ, în special în cele având ca obiect reprezentarea Statului în diferite categorii de litigii de o importanţă deosebită", se arată în acea notă de fundamentare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite