Ordonanţa care aduce Apocalipsa Fiscală, amânată pentru vineri. Dragnea: A mai fost nevoie de câteva reglaje privind formulările, prevederile rămân aceleaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ordonanţa de urgenţă care aduce modificări importante în fiscalitate a fost amânată, joi, şi ar putea fi adoptată vineri, scrie Hotnews. O serie de prevederi au fost schimbate. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a confirmat amânarea.

UPDATE 18.41 Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a confirmat joi, după şedinţa Executivului, că ordonanţa de urgenţă privind fiscalitatea nu a fost discutată. 

UPDATE 17.57 Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat joi că OUG privind măsurile fiscale va fi adoptată vineri şi a lansat un vertisment la adresa marilor companii ca urmare a criticilor la adresa actului normativ

"Se pare că mâine vor adopta. A mai fost nevoie, din câte am înţeles de câteva reglaje în ceea ce priveşte formulările, iar în rest prevederile rămân aceleaşi", a menţionat Dragnea, potrivit News.ro.

El  răspuns şi criticilor referitoare la prevederile actului normativ.

"Am văzut, am citit reacţii din partea unora sau a altora, inclusiv din partea unor mari companii. Eu îi sfătuiesc, îi avertizez să înceteze să mai şantajeze statulul român", a declarat Dragnea.

Întrebat în legătură cu scăderea Bursei ca urmare a măsurilor fiscale anunţate de Guvern, Dragnea a spus că interesul Guvernului este să nu se prăbuşească economia românească.


Potrivit sursei citate, coaliţia de guvernare a decis o serie de modificări la ordonanţa de urgenţă privind noi taxe, anunţată de Eugen Teodorovici.

Printre aceste modificări sunt comisionul de administrare de la Pilonul II de pensii de la 2,5% la 1% iar contribuţia la ANRE se reduce de la 3% la 2% din cifra de afaceri pentru companiile energetice.

De asemenea, se reduce comisionul de administrare de la Pilonul II de pensii de la 2,5% la 1% / 0,5% din bani vor merge la Casa de pensii şi 0,5% la Fondul de pensii. Banii nu pot fi retraşi decât atunci când se ajunge la vârsta de pensionare, chiar dacă cetăţeanul renunţă la Pilonul II de pensii.

După 5 ani de cotizare, se poate renunţa la Pilonul II de pensii dar trebuie să optezi fie pentru Pilonul I, fie pentru Pilonul III. Dacă o persoană intră în câmpul muncii după aprobarea ordonanţei, optează direct pentru Pilonul I sau III, relatează Hotnews.ro.

Totodată, românii care îşi retrag banii de la pilonul II nu vor putea lua sumele cash, ci să cumpere titluri de stat sau actiuni, susţin surse din Coaliţia de guvernare, care precizează că ordonanţa prezentată de ministrul Finanţelor va suferi modificări înainte de a ajunge în Guvern. 

Contribuţia la ANRE se reduce de la 3% la 2% din cifra de afaceri pentru companiile energetice.

Totodată, Guvernul preconizează că în buget vor intra 3 miliarde de lei din „taxa pe lăcomie”. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite