Hotelurile revin la viaţă. Vor exista angajaţi speciali pentru respectarea măsurilor de siguranţă

Hotelurile revin la viaţă. Vor exista angajaţi speciali pentru respectarea măsurilor de siguranţă

Apex Alliance Hotel Management, operatorul hotelurilor Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport şi Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca, va redeschide luna aceasta hotelurile pe care le administrează în Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania va veni cu măsuri stricte de siguranţă şi angajaţi dedicaţi care se vor asigura că oaspeţii hotelurilor se bucură de una dintre cele mai sigure şederi.

Hilton Garden Inn Bucharest Old Town şi Hilton Garden Inn Bucharest Airport se vor redeschide vineri, 5 iunie, în timp ce Courtyard Bucharest Floreasca se va redeschide pe 15 iunie.

„Redeschidem uşile hotelurilor noastre călătorilor sub conceptul de «Centre pentru Siguranţa şi Bunăstarea Oaspeţilor». Hotelurile noastre sunt complet pregătite pentru reluarea operaţiunilor, iar măsurile de siguranţă sunt atât de riguroase, încât am numit şi manageri dedicaţi - Health & Safety Officer, Food & Safety Officer şi Wellness & Safety Officer – care vor fi responsabili de verificarea permanentă a aplicării măsurilor de siguranţă şi se vor asigura că sănătatea oaspeţilor noştri este protejată”, spune Gerhard Erasmus, CEO, Apex Alliance Hotel Management.

Health & Safety Officer, Food & Safety Officer şi Wellness & Safety Officer reprezintă poziţii noi în hotelurile Apex Alliance, generate de nevoia de a supraveghea implementarea măsurilor de siguranţă referitoare la sănătatea, alimentaţia şi bunăstarea oaspeţilor hotelurilor, poziţionând astfel Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport şi Courtyard Bucharest Floreasca printre cele mai sigure hoteluri din oraş.

Pe parcursul acestui an, cele trei hoteluri se vor concentra pe turismul intern, promovând oferte speciale pentru city break-uri sau şederi scurte în Bucureşti, dar vor viza şi călătorii de business.

„Trebuie să reconstruim încrederea călătorilor de business şi cea a turiştilor interni, mai ales că am aplicat măsuri de siguranţă avansate, care acoperă fiecare aspect al cazării, de la primii paşi făcuţi în hotel până la serviciile de curăţenie şi conceptele de servire a mesei şi a băuturilor. Revenirea sectorului ospitalităţii este esenţială pentru economia românească, iar noi depunem toate eforturile pentru a ne juca rolul cu responsabilitate. Suntem foarte încântaţi că am reunit echipele noastre pentru redeschiderea hotelurilor, mai ales că am făcut eforturi pentru a salva cât mai multe locuri de muncă în ultimele luni”, explică Gerhard Erasmus.

Printre cele mai importante măsuri de siguranţă implementate de Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport şi Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca se numără:

 • Dezinfectarea hotelurilor înainte ca acestea să îşi redeschidă uşile pentru călători, prin proceduri avansate de dezinfecţie aprobate de instituţii din Domeniul sănătăţii şi al siguranţei.
 • Creşterea frecvenţei dezinfectării spaţiilor publice.
 • Folosirea echipamentelor de protecţie de către angajaţii hotelurilor în timpul serviciilor de curăţenie.
 • Păstrarea unui interval de 3 zile (72 de ore) înainte de cazarea următorului oaspete într-o cameră.
 • Introducerea unui nou concept de mic dejun şi de room service cu ambalaje de unică folosinţă, comandă prin telefon sau la restaurant, pentru a asigura distanţarea socială şi contactul minim cu ceilalţi oaspeţi. 
 • Înlocuirea cănilor/paharelor din camere cu unele de unică folosinţă.
 • Limitarea accesului în fitness center, în funcţie de suprafaţa acestuia.
 • Utilizarea liftului de către o singură persoană/familie/cuplu care stă în aceeaşi cameră.
 • Utilizarea echipamentelor de protecţie de către toţi angajaţii hotelurilor.
 • Măsurarea temperaturii angajaţilor şi verificarea simptomelor respiratorii. 
 • Gestionarea cozilor formate de turişti prin markere pe podea, pentru a asigura o distanţare de cel puţin un metru.
 • Aşezarea meselor pentru a asigura o distanţă conform reglementărilor legale.

Hotelurile administrate de Apex Alliance Hotel Management oferă un total de 678 camere în Centrul Vechi al Bucureştiului, în zona de business din nord şi în apropierea Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: