Hipermarketurile în care vei putea plăti fructele şi legumele cu PET-uri

Hipermarketurile în care vei putea plăti fructele şi legumele cu PET-uri

Românii vor putea să cumpere fructe şi legume dând la schimb PET-uri, în perioada următoare, în şase mari hipermarketuri din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oraşele în care va ajunge campania lansată de Carrefour România sunt Timişoara, Oradea, Cluj, Constanţa, Buzău şi Bucureşti.

Timp de 10 zile, clienţii din cele 6 oraşe vor putea cumpăra fructe şi legume provenite de la producători locali în hipermarketul Carrefour din oraşul lor, cu PET-uri. Fiecare PET valorează un fruct sau o legumă! Carrefour transformă plasticul în monedă pentru a stimula consumatorii să folosească plasticul în mod inteligent, prin reducere, refolosire şi reciclare.

Plata cu PET-ul va staţiona timp de 10 zile în cele 6 oraşe, după cum urmează:

ü  Carrefour Cluj şi Carrefour Constanţa: 11 octombrie - 20 octombrie

ü  Carrefour Oradea şi Carrefour Timişoara: 25 octombrie - 3 noiembrie

ü  Carrefour Buzău şi Carrefour Park Lake: 8 noiembrie - 17 noiembrie

„Plata cu PET-ul, parte a programului Punem preţ pe plastic, reprezintă o iniţiativă strategică din programul de sustenabilitate al Carrefour România. Succesul pe care l-a avut programul în Bucureşti ne convinge că suntem pregătiţi să luăm plasticul în serios şi să îl folosim inteligent”, a declarat Felician Cardoş, Manager Mediu Carrefour România.

Plata cu PET-ul va fi implementată în Bucureşti, Constanţa, Cluj, Timişoara şi Oradea cu sprijinul Greenpoint Management şi Green Academy, iar în Buzău cu sprijinul Primăriei Municipiului Buzău şi Green Resources Management S.A., în cadrul unor campanii de informare şi educare a publicului şi operatorilor economici din fiecare oraş.

Programul-pilot „Plata cu PET-ul” s-a desfăşurat la Bucureşti, în Carrefour Băneasa, timp de aproape 3 săptămâni. La final, Carrefour a colectat peste 7,5 tone de PET-uri, iar cei peste 3.000 de oameni care au vizitat standul au primit la schimb peste 2 tone de fructe şi legume provenite de la producători locali

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările