Hidroelectrica furnizează marţi aproape jumătate din energia ţării

Hidroelectrica
furnizează marţi aproape jumătate din energia ţării

Hidroelectrica produce astăzi, 20 martie, aproximativ jumătate din necesarul de electricitate al României, conform datelor publicate pe site-ul operatorului de transport al energiei electrice Transelectrica.

Ştiri pe aceeaşi temă

În condiţiile unui consum de 9.604 MW, Hidroelectrica acoperea în această dimineaţă, în jurul orei 8:00, 4.380 MW, reprezentând 45,60% din necesarul al ţării.

Vârful producţiei s-a înregistrat ieri, la orele 20, când Hidroelectrica a fost solicitată să intervină pentru echilibrarea sistemului energetic, asigurând 4.563 MW, aproape de maximul disponibil al zilei,  dintr-un consum naţional de 9.908 MW. Energia livrată în reţea a fost de 80,7 GWh aceasta fiind a patra valoare din istoricul producţiei societăţii, al cărei maxim a fost de 83.9 GWh.

„Astfel de momente arată clar cât de importantă este componenta hidro pentru Sistemul Energetic Naţional. Doresc să reafirm că ne-am propus ca în centrul strategiei de afaceri a companiei noastre să aşezăm investiţiile, retehnologizările şi mentenanţa, astfel încât performanţele Hidroelectrica să fie durabile. Buna organizare a zonei de producţie face ca societatea noastră să aibă un rol cheie în SEN şi vrem să ne consolidăm această poziţie. Hidroelectrica este coloana vertebrală a siguranţei sistemului energetic, iar faptul că astăzi putem produce la o asemenea capacitate dovedeşte că societatea s-a pregătit corespunzător pentru a funcţiona în condiţii de vârf de consum şi a respectat programele de mentenanţă şi pregătire pentru sezonul rece sau în condiţii de iarnă. Mai mult, energia pe care o producem este una pe care consumatorii se pot baza, iar acesta este un avantaj uriaş pe care îl avem faţă de celelalte energii verzi, dar şi faţă de producţia din surse clasice”, a declarat Bogdan Badea, Preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică din România şi prinicipalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Puterea instalată de care dispune compania este de 6.444 MW. Hidroelectrica este, de asemenea, una dintre cele mai profitabile societăţi, profitul brut al acesteia pentru anul 2017 fiind estimat la 1,6 miliarde lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: