Guvernul va stabili anual „punţile” dintre sărbătorile legale şi weekenduri. Câte minivacanţe vor fi în 2019

Guvernul va stabili anual „punţile” dintre sărbătorile legale şi weekenduri. Câte minivacanţe vor fi în 2019

Un proiect de ordonanţă semnat de 38 de politicieni propune stabilirea anuală de către Guvern a zilelor libere care fac punte între sărbătorile legale şi weekenduri.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, Guvernul stabileşte prin Hotărâre de Guvern zilele de muncă pentru care se acordă zilele libere care preced şi care succed sărbătorile legale, respectiv zilele în care se recuperează acestea”, se arată în propunerea de act normativ.
 
În opinia iniţiatorilor, prin stabilirea exactă a zilelor de recuperare, la nivel economic „se preconizează şi creşterea productivităţii, în concordanţă cu posibilitatea prestabilirii circuitelor de aprovizionare şi de marketing”.
 
Astfel, în anul 2019, bugetarii vor avea cinci mini-vacanţe:
 
 
 
 
 
 
„Predictibilitatea astfel obţinută va facilita planificarea din timp a activităţii sectorului privat cu cea din sectorul public, sectoare co-dependente, întrucât va oferi sustenabilitate nevoilor societăţii actuale, pentru a-şi putea desfăşura activitatea în mod coordonat.
 
Această măsură vine în ajutorul companiilor din sectorul privat, astfel acestea îşi vor putea gestiona din timp activităţile şi perioadele libere, pentru a se alătura angajaţilor din sectorul public”, se arată în expunerea de motive a proiectului.
 
Citeşte şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările