Guvernul s-a reunit în şedinţă informală. Printre teme, aderarea la Schengen şi adoptarea monedei euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul s-a reunit într-o şedinţă informală, cu uşile închise FOTO Gov.ro
Guvernul s-a reunit într-o şedinţă informală, cu uşile închise FOTO Gov.ro

Membrii cabinetului Cioloş s-au reunit într-o şedinţă cu uşule închise, într-o vilă din nordul Capitalei, pentru a  discuta despre aderarea României la spaţiul Schengen, adoptarea monedei euro şi preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, transmite Digi 24.

Premierul Dacian Cioloş a declarat în mai multe rânduri că România este pregătită pentru a intra în spaţiul Schegen şi că a făcut eforturi în acest sens.

„România a făcut eforturile pentru a îndeplini criteriile de aderare la Schengen şi nu cred că se pune problema să ne milogim atunci când ne susţinem punctul de vedere. (...) România a sugerat de mai multă vreme o aderare în trepte la spaţiul Schengen. O primă aderare la spaţiul aerian, care poate să se facă chiar şi în condiţiile actuale de dificultate pentru frontierele terestre, ceea ce ar creşte încrederea în faptul că România poate să îşi asume responsabilităţile de membru al spaţiului Schengen“, a spus premierul Dacian Cioloş, înainte de summitul informal al UE de la Bruxelles consacrat problemei imigraţiei ilegale.

O altă temă de discuţie foarte importantă este preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România în 2019. În perioada iulie-decembrei 2018, miniştri români vor fixa agenda de priorităţi a Consiliului UE.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite