Guvernul pune accize pe iahturile cu motoare de peste 100 cai-putere

Guvernul pune accize pe iahturile cu motoare de peste 100 cai-putere

Măsura accizării iahturilor vine pentru a compensa reducerea de TVA la pâine de la 24%la 9%

Posesorii de iahturi cu motoare de peste 100 de cai-putere vor plăti din luna septembrie accize, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobată în şedinţa de marţi a Executivului.

„Este prevăzută introducerea persoanelor fizice în categoria plătitorilor de accize în cazul vehiculelor şi a motoarelor cu capacitate de peste 100 cai putere destinate iahturilor şi altor nave şi ambarcaţiuni pentru agrement”, se arată într-un comunicat al Executivului.
 
Ordonanţa prevede introducerea motoarelor având în vedere faptul că motoarele navelor nu sunt întotdeauna integrate ambarcaţiunilor.
 
La finele lunii iulie Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care accizele la alcool vor creşte de la 1 septembrie, când vor fi introduse şi accize pentru bunuri de lux, precum maşini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, obiecte din aur, iahturi, ceasuri de lux şi anumite tipuri de armament, utilizate de persoane fizice.
Veniturile suplimentare din aceste accize au fost estimate la 300 milioane lei pentru anul curent.

Măsura a fost introdusă pentru a compensa impactul negativ al reducerii TVA la pâine la 9%, calculat la 100 milioane de lei. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările