Guvernul pregăteşte modificarea Codului Muncii. Ce se va întâmpla cu salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul Muncii va fi modificat prin Ordonanţă de Urgenţă, măsura impunându-se pentru a fi consemnate modificările în privinţa salariului minim pe economie.

Guvernul Dăncilă pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă care schimbă radical viaţa salariaţilor din România, susţin surse citate de bugetul.ro. Potrivit acestora, schimbările privind salariul minim pe economie şi salariul minim diferenţiat nu vor fi introduse de la 1 noiembrie 2018, deoarece trebuie făcută, în primă instanţă, o modificare radicală.

 „Pentru a nu omorî companiile, în cazul în care veneam cu această majorare peste noapte, vom adopta această modificare de la 1 Decembrie 2018, nu de la 1 noiembrie, aşa cum a prevăzut Comisia Naţională de Prognoză. Atât creşterea salariului minim pe economie, cât şi salariul minim diferenţiat vor veni la pachet”, au declarat sursele citate.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat recent, pe pagina sa de Facebook, că, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, MMJS lucrează la creşterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an şi la diferenţierea salariului minim în funcţie de studii sau vechimea de peste 15 ani.

Consiliului de Programare Economică, entitate din cadrul Comisiei Naţionale de Prognoză, a anunţat că salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va creşte la nivelul de 2.080 lei/lună, începând cu 1 noiembrie 2018. Va fi introdus un salariu minim diferenţiat, de 2.350 lei/lună, pentru angajaţii cu studii superioare şi pentru angajaţii cu 15 ani vechime. De asemenea, de la 1 octombrie 2019, salariul minim pentru persoanele fără studii superioare va creşte la 2.250 lei şi cel pentru persoanele cu studii superioare la 2.520 lei. De la 1 octombrie 2020, el va creşte la 2.430 lei pentru cei fără studii superioare şi la 2.700 lei pentru cei cu studii superioare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite