Guvernul a modificat vârsta până la care tinerii pot primi repartiţie pentru locuinţă ANL

Guvernul a modificat vârsta până la care tinerii pot primi repartiţie pentru locuinţă ANL

Tinerii pot beneficia de repartiţia unei locuinţe în cel mult 36 de luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani

În urma modificării Legii privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Locuinţe, tinerii care nu au resurse financiale pentru a-şi cumpăra sau închiria o casă pot primi repartiţie pentru locuinţă în cel mult 36 de luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noile prevederi legislative adoptate de Guvern îi include şi pe tinerii specialişti din sănătate şi învăţământ. De facilităţi locative, vor beneficia şi tinerii rezidenţi. Locuinţele pentru tineri destinate închirierii vor fi repartizate tinerilor specialişti din învăţământ şi sănătate, atât din fondul de locuinţe nou construite, cât şi din cele pentru care au fost reziliate de drept contractele de vânzare cu plata în rate, notează Mediafax.

Analiza cererilor pentru locuinţe rămâne în grija comisiilor sociale de la nivelul administraţiilor locale.

Pentru dezvoltarea de noi construcţii, ANL poate prelua de la autorităţule locale doar acele terenuri care sunt incluse în acest tip de programe guvernamentale. Atât costurile noilor proiecte, cât şi repartizarea locuinţelor se va face în baza criteriilro aprobate de Consiliul de administraţie al ANL.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările