Guvernul lămureşte câţi lucrători străini vor veni la muncă în România, în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pakistanezi muncitori

Guvernul a stabilit că 20.000 de lucrători străini vor putea veni la muncă în România în acest an, fiind nereală informaţia că ţara noastră va primi 500.000 de muncitori pakistanezi pentru a reduce deficitul de forţă de muncă.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Nelu Barbu, a comentat informaţiile apărute în presă privind o eventuală primire de către România a unui număr de 500.000 de muncitori pakistanezi pentru reducerea deficitului de muncă de pe piaţa din ţara noastră, spunând că „sunt informaţii nereale”.

Situaţia de fapt este următoarea, spune Nelu Barbu: „Aşa cum au menţionat şi colegii de la ministerul Afacerilor Externe, în cadrul întrevederii între ambasadorul României în Pakistan şi asistentul special al prim-ministrului din Pakistan pentru diaspora pakistaneză nu s-a discutat despre stabilirea unor cote sau cifre cu privire la un eventual transfer de forţă de muncă din Pakistan şi nici dspre un plan concret de acţiune în acest sens. În plus, potrivit legislaţiei muncii în vigoare, nici nu poate fi vorba despre o astfel cifră, având în vedere că prin Hotărârea de Guvern nr 34/2019,Executivul a stabilit contingentul alocat pentru lucrătorii extracomunitari pentru anul 2019 la 20.000”.

Purtătorul de cuvânt a precizat că, aşa cum a explicat public şi ministrul Muncii Marius Budăi, acest contingent ar putea fi mărit, dar nu pentru o anumită ţară şi „în mod cert nu există o astfel de discuţie în acest moment”.

Până în prezent, la Inspectoratul General pentru Imigrări, au fost depuse de la 1 ianuarie 6.000 de solicitări din partea unor cetăţeni străini care vor să lucreze în ţara noastră, a conchis Barbu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite