Guvernul a decis: Salariul minim va fi majorat la 1.900 de lei

Guvernul a decis: Salariul minim va fi majorat la 1.900 de lei

UPDATE Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, proiectul de hotărâre care prevede majorarea salariului minim brut la 1.900 de lei, de la 1 ianuarie 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 16.10 Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi majorat începând cu 1 ianuarie 2018 de la 1.450 lei lunar la 1.900 lei lunar pentru un program complet de lucru de 166 de ore în medie pe lună, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptată astăzi.

În această sumă nu sunt incluse sporuri şi alte adaosuri.

Practic, majorarea salariului minim brut de la 1.450 lei la 1.900 lei reprezintă o creştere de 31,03% faţă de anul 2017 şi este influenţată de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, care reprezintă 22,75%.

UPDATE 13.50 Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern: „Avem astăzi Hotărârea de Guvern pe care am prezentat-o într-o primă lectură în urmă o lună de zile referitoare la creşterea salariului minim brut garantat în plată, fără adaosuri şi alte sporuri, la suma de 1.900 de lei, care este corespunzător salariului de 1.550 de lei pe care îl avem în programul de guvernare, plus întoarcerea sarcinii fiscale”


Printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda şedinţei Guvernului de miercuri, astfel, se numără un „proiect de hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată”, se arată într-un comunicat al Executivului.

Marţi, vicepremierul Marcel Ciolacu spunea că atât proiectul de buget pe anul 2018, cât şi Hotărârea de Guvern pentru majorarea salariului minim la 1.900 de lei vor fi discutate abia săptămâna viitoare de Executiv. „Va intra săptămâna viitoare, fiindcă trebuie să treacă termenul de transparenţă, de 30 de zile. Este una dintre legile care au întârziat intrarea bugetului în acest moment”, preciza vicepremierul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările