Guvernul Cîţu vrea să folosească banii din exploatarea gazelor de la Marea Neagră pentru echilibrarea sistemului de pensii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O treime din redevenţele din exploatarea gazelor de la Marea Neagră vor fi folosite pentru echilibrarea sistemului de pensii, potrivit programului de guvernare al coaliţiei PNL – USR – PLUS – UDMR, care îşi propune deblocarea proiectelor de exploatare.

Unul din obiectivele programului de guvernare al coaliţiei este modificarea şi completarea Legii offshore în vederea demarării proiectului strategic de exploatare a gazelor din Marea Neagră pentru creşterea securităţii energetice, reducerea dependenţei de gaze de import şi asigurarea tranziţiei către energia curată.

Programul de guvernare arată că redevenţele din exploatarea gazelor din Marea Neagră vor fi folosite astfel:

  • O treime pentru tranziţia verde (cofinanţare pentru proiectele europene)
  • O treime pentru extinderea reţelelor de gaze naturale
  • O treime pentru echilibrarea sistemului de pensii.

O măsură similară a fost propusă anterior de USR: „Demararea proiectului strategic de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră şi folosirea veniturilor obţinute pentru a investi prin fondurile de pensii administrate privat, în beneficiul românilor (pensia privată obligatorie)”.

Citeşte şi:

DOCUMENT Programul de guvernare al Guvernului Cîţu

Fiscalitatea în programul de guvernare: Coaliţia promite că nu va majora sau introduce noi impozite şi taxe. Impozitarea muncii va fi reformată

Guvernul Cîţu va apela la parteneriatul public-privat pentru investiţiile în infrastructură

Guvernul Cîţu nu dă un termen clar pentru aderarea la zona euro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite