Guvernul Cîţu îşi propune să construiască spitale noi. Care este condiţia pusă de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Guvernul actual îşi propune să construiască spitale noi în România, prin Planul Naţional de Reconstrucţie şi Rezilienţă iar singura condiţie care trebuie îndeplinită este ca acestea să fie finalizate până în 2026, a afirmat premierul Florin Cîţu, sâmbătă, la dezbaterea organizată de Consiliul Judeţean Vrancea.

"România a rămas în urmă la investiţii în infrastructură: transport feroviar, şi sigur va rămâne emblema acestui Guvern, dorim să construim spitale noi. Nimeni nu a făcut acest lucru în 30 de ani şi veţi vedea că în acest PNRR sunt alocate sume pentru construcţia de spitale noi”, a declarat Florin Cîţu, potrivit News.ro.

Conform sursei citate, premierul i-a rugat pe cei care au în plan construirea de spitale noi să aplice prin PNRR pentru atragerea de fonduri. 

"Sunt în România spitale care pot fi finalizate până în 2026. Asta este singura condiţie pe care trebuie să o îndeplinim, să poată fi finalizate până în 2026. De aceea îi rog pe toţi care au proiecte de spitale noi, dacă pot să finalizeze până în 2026 să includem în acest Plan de Reconstrucţie şi Rezilienţă. Este foarte important pentru că e adevărat, s-au băgat bani în sănătate în ultimul an, dar vrem să băgăm bani să rămână. Spitalele noi trebuie să se construiască şi începem cu acest program. Vreau să rămână după această guvernare o construcţie de spitale noi”, a afirmat Cîţu.

Premierul Florin Cîţu participă, sâmbătă, la dezbaterea organizată de Consiliul Judeţean Vrancea cu reprezentanţii structurilor asociative ale UAT-urilor - Asociaţiilor Municipiilor, Oraşelor, Comunelor, Secretarilor de Primării din România – primari, conducerea Instituţiei Prefectului Vrancea, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, oameni de afaceri din Vrancea.

Printre temele abordare se numără bugetul pentru anul 2021, investiţii şi oportunităţi de finanţare, măsuri fiscale, Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite