Guvernul blochează vânzarea activelor giganţilor din energie. Trei companii româneşti voiau să cumpere CEZ

Guvernul blochează vânzarea activelor giganţilor din energie. Trei companii româneşti voiau să cumpere CEZ

Foto arhiva Adevărul

Guvernul blochează vânzarea activelor giganţilor din energie.Într-o astfel de situaţie se află cehii de la CEZ care sunt în plin proces de vânzare a activelor din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ordonanţa militară 8 conţine un articol care prevede că vânzarea/cumpărarea de pachete majoritare de acţiuni ale companiilor din Sistemul Energetic Naţional, indiferent de forma de proprietate a acestora, este suspendată pe perioada stării de urgenţă.
 
„Miza este una importantă având în vedere că în această lună se depun ofertele angajante din partea celor interesaţi, iar printre companiile care doresc să achiziţioneze active ale CEZ se află şi companii româneşti: Hidroelectrica, Electrica şi Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE). Singure sau în consorţiu, încă nu e clar.
 
Ordonanţa militară le oferă mai mult timp acestor companii să se pregătească pentru participarea la procesul de vânzare a activelor”, scrie Hotnews.
 
Procedurile de vânzare/ cumpărare de pachete majoritare de acţiuni ale companiilor din Sistemul Energetic Naţional sunt suspendate pe perioada stării de urgenţă, conform ordonanţei militare anunţate joi seară de către ministrul de Interne Marcel Vela.
 
”Pe perioada stării de urgenţă se suspendă procedurile de vânzare/ cumpărare de pachete majoritare de acţiuni ale companiilor din Sistemul Energetic Naţional, indiferent de forma de proprietate a acestora”, prevede Ordonanţa Militară nr.8 anunţată joi seară de ministrul de Interne Marcel Vela.
 
Reluarea procedurilor se va face după încheierea stării de urgenţă cu decalarea corespunzătoare a termenelor prevăzute în calendarul anterior. 
 
Măsura se aplică începând cu data publicării ordonanţei militare în Monitorul Oficial.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgenţă în 16 martie, pentru 30 de zile, dar a anunţat că la începutul săptămânii viitoare va emite un nou decret, în vederea prelungirii stării de urgenţă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: