Guvernul a aprobat exproprierea a peste 700 de imobile de pe amplasamenteul Autostrăzii Sebeş-Turda

Guvernul a aprobat exproprierea a peste 700 de imobile de pe amplasamenteul Autostrăzii Sebeş-Turda

Banii pentru exproprieri provin de la bugetul de stat

Guvernul a alocat 779.000 lei pentru despăgubirea a 771 imobile care urmează să fie expropriate pe amplasamentul suplimentar al “Autostrăzii Sebeş-Turda” Lotul 4, suma fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o hotărâre, declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al „Autostrăzii Sebeş-Turda“ Lotul 4 şi fondurile necesare plăţii despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe coridorul de expropriere al acestei lucrări de utilitate publică.
 
„Prin actul normativ aprobat astăzi se asigură suma de 779.000 de lei, destinată despăgubirilor celor 771 imobilele proprietate privată care urmează să fie supuse procedurii de expropriere, cu o suprafaţă totală de 1.261.695 metri pătraţi. Suma necesară despăgubirilor a rezultat dintr-un raport de evaluare întocmit de către un expert autorizat de Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România şi este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor“, se precizează într-un comunicat de presă al Guvernului.
 
De asemenea, prin hotărâre se aprobă amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică “Autostrada Sebeş-Turda” Lotul 4, situat pe raza localităţilor Unirea şi Mirăslău din judeţul Alba, respectiv Moldoveneşti, Mihai Viteanu şi Călăraşi din judeţul Cluj, precum şi lista proprietarilor/deţinătorilor ce rezultă din evidenţele acestor unităţi administrativ-teritoriale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările