Guvernul a lansat o nouă schemă de ajutor de stat. Dăncilă: Vrem să atragem investiţii de peste un miliard de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că Guvernul a lansat o nouă schemă de ajutor de stat pentru investiţii private mai mari de 10 milioane de euro, iar ţinta Executivului este de a atrage investiţii de peste un miliard de euro.

„Ne dorim un parteneriat strategic real cu marile companii ce vor să investească în România şi din acest motiv mă aflu astăzi aici alături de ministrul pentru Mediul de Afaceri la lansarea noi scheme de ajutor de stat. Vreau să dau un semnal că ne dorim stimularea unor noi investiţii majore în România şi din acest motiv vom adopta şi alte măsuri care să susţină acest lucru. Dorim să asigurăm o dinamică pozitivă a economiei şi astăzi anunţăm că în scurt timp se va deschide schema de ajutor de stat pentru investiţiile private mai mari de 10 milioane de euro, investiţii în deschiderea sau extinderea capacităţilor de producţie”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Ea a spus de asemenea că „ţinta finală este să atragem investiţii de peste un miliard de euro”, precizând că schema de ajutor de stat lansată astăzi este doar o parte a pachetului de stimulare a investiţiilor din România.

Totodată, Dăncilă a anunţat înfiinţarea Agenţiei Române pentru Investiţii Străine şi Exporturi. „Vom înfiinţa în următoarele luni Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Exporturi, un centru de tip one-stop shop, o agenţie cu flexibilitate mare, cu manageri de proiect dedicaţi. Va fi un corp de manageri specializaţi pe sectoarele strategice din punct de vedere economic pentru România în vederea atragerii de investiţii. Suntem conştienţi că încurajarea marilor proiecte de investiţii va conduce la creşterea exporturilor cu valoare adăugată, creşterea gradului de integrare locală a proceselor de producţie, mai multe contracte şi locuri de muncă pentru IMM-uri şi reducerea importurilor”, a mai spus Dăncilă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite