UPDATE Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă prin care se înfiinţează Departamentul pentru Privatizare, în subordinea ministrului Constantin Niţă

UPDATE Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă prin care se înfiinţează Departamentul pentru Privatizare, în subordinea ministrului Constantin Niţă

Privatizarea companiilor statului va fi acum coordonată de către Ministerul Economiei

Executivul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind înfiinţarea Departamentului pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, organism care urmează să activeze în subordinea Ministerului Economiei, condus de către Constantin Niţă, şi care va prelua şi administrarea companiilor ce vor fi privatizate.

UPDATE Ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea Departamentului de Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului nu vizează activitatea de administrare a societăţilor de stat din sectorul energetic, care rămâne în integralitate în responsabilitatea Departamentului pentru Energie, potrivit acestei instituţii.

"Ordonanţa de urgenţă în cauză nu vizează activitatea de administrare a societăţilor de stat din sectorul energetic, care rămâne în integralitate în responsabilitatea Departamentului pentru Energie, inclusiv pentru societăţile aflate în privatizare, Ordonanţa vizează posibilitatea de delegare către Ministerul Economiei de la toate instituţiile publice cu activităţi în domeniul administrării de societăţi de stat a responsabilităţii privind adoptarea strategiilor de privatizare şi monitorizării implementării proceselor de privatizare. Această posibilă delegare urmează să se stabilească prin viitoare, posibile hotărâri de Guvern pentru fiecare caz în parte", conform sursei citate.

În forma anterioară a acestui proiect, prezentată pe site-ul Ministerului Economiei, actul normativ prevedea ca Departamentul pentru Privatizare să preia administrarea companiilor care vor fi listate sau privatizate de către statul român.
 
Astfel, ar fi trecut de la Departamentul pentru Energie la noua structură societăţi precum Complexul Energetic Oltenia, Electrica, Hidroelectrica, CFR Marfă sau Romtelecom.
 
Anul trecut, Guvernul a înfiinţat Departamentul pentru Energie – condus de către Niţă până în luna martie – la care a transferat toate companiile energetice ale statului de la Ministerul Economiei, condus atunci de către liberalul Varujan Vosganian. Acum, o parte dintre acestea vor trece înapoi în subordinea ministrului Niţă.
 
Noul ministru al Energiei este acum tehnocratul Răzvan Nicolescu.
 
Mai puteţi citi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: