Guvernarea PNL a crescut numărul de bugetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul Orban
Guvernul Orban

Numărul angajaţilor din sistemul de stat a crescut cu aproape 5.300 în primele trei luni de la schimbarea guvernării PSD cu un Executiv susţinut de PNL, arată o analiză realizată de profit.ro.

Media lunară, de 1.761 de posturi în plus la stat, a fost chiar superioară celei din perioada guvernării PSD, când, în doi ani şi 10 luni, numărul de posturi ocupate la stat a urcat cu 45.423, o medie lunară de 1.336 de angajaţi în plus, scrie profit.ro.

Numărul total de posturi ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a ajuns la 1,241 milioane în ianuarie, comparativ cu 1,236 milioane în octombrie.

Din cele 5.283 de posturi în plus, 3.771 sunt în administraţia centrală, unde Guvernul îşi exercită controlul direct, iar 1.512 posturi au fost ocupate suplimentar în administraţia locală, în aparatul primăriilor.

În schimb, în acest timp, numărul de angajaţi din sistemul sanitar controlat de administraţia centrală a scăzut cu 1.059.

Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă, din partea PSD, a fost înlocuit cu un guvern condus de Ludovic Orban, preşedintele PNL, în primele zile din luna noiembrie. Informaţiile pe luna ianuarie reprezintă cele mai recente date transmise de Ministerul Finanţelor pe această temă. 

Datele vin în contextul în care Guvernul PNL a recurs şi la o reorganizare a ministerelor în primă etapă, scopul declarat fiind de a reduce aparatul birocratic.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite