Guvernanţii se laudă pe Facebook cu scăderea TVA la alimente: Ne ţinem de cuvânt! Speranţa a devenit realitate! O premieră pentru politica românească!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta a arătat pe Facebook că Guvernul "se ţine de cuvânt“
Premierul Victor Ponta a arătat pe Facebook că Guvernul "se ţine de cuvânt“

Membrii Guvernului au postat mesaje pe reţeaua Facebook prin care laudă reducerea TVA la 9% pentru alimente, care se aplică începând cu 1 iunie, arătând că Executivul s-a ţinut de cuvânt şi a luat această „măsură extrem de importantă“, că „speranţa a devenit astăzi realitate“ şi că aceasta este „o zi extrem de importantă pentru români şi pentru România“.

Ponta: Ne ţinem de cuvânt!

Ponta a scris pe Facebook că „ne ţinem de cuvânt – TVA a scăzut la 9% pentru toate alimentele“, ataşând o imagine cu mesajul „Ne ţinem de cuvânt! Scădem TVA la 9% pentru toate alimentele! Se reduce TVA la toate alimentele, fără diferenţieri. Se reduce TVA şi la băuturile nealcoolice. Se reduce TVA şi la serviciile de alimentaţie publică“. 

mesaj ponta TVA

Sursa: Facebook

Ulterior, Ponta a mai postat o imagine pe Facebook, cu mesajul „De la 1 iulie, toate alimentele TVA de 9%!“. 

mesaj ponta TVA 1

Sursa: Facebook

Ministrul Finanţelor: Vor urma şi alte măsuri, la fel de importante, cu impact deosebit pentru toţi românii!

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, arată într-un mesaj pe Facebook că reducerea TVA la 9% pentru alimente este o măsură extrem de importantă, „luată în calitate de ministru al Finanţelor Publice“. Teodorovici mai arată în postarea sa că „este o măsură cu efecte pozitive pentru români şi pentru mediul de afaceri, o măsură în care cred şi pentru a cărei aplicare am avut susţinerea premierului Victor Ponta!“. 

Teodorovici arată că „vor urma şi alte măsuri, la fel de importante, cu impact deosebit pentru toţi românii!“.  

mesaj teodorovici TVA 1

Sursa: Facebook

Ministrul Agriculturii: Speranţa a devenit astăzi realitate!

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a anunţat, tot pe Facebook, că „din această noapte avem oficial TVA de 9% la toate alimentele! Îmi doresc ca dumneavoastră să găsiţi produse mai ieftine la raft chiar începând de astăzi şi, implicit, cred că această măsură va duce în termen scurt la creşterea puterii de cumpărare“.

„Vorbeam zilele trecute cu un mare producător şi procesator român, care îmi povestea că el a redus în avans TVA la produsele livrate către clienţi, iar rezultatul a fost că, după numai 3 zile, vânzarile sale au crescut cu 35%. Acesta este un semnal foarte bun, care arată că estimările pe care le-am făcut atunci când am decis tăierea TVA, sunt corecte şi vor duce în timp scurt la creşterea consumului!“, a scris Constantin pe Facebook. 

În încheierea mesajului său, ministrul Agriculturii scrie: „Mă bucur că am reuşit, cu acest Guvern, să luăm cea mai importantă măsura de relaxare fiscală, dar totodată şi de relansare a agriculturii româneşti de după 1989. Speranţa a devenit astăzi realitate!“

Ministrul Muncii: este o zi extrem de importantă pentru români şi pentru România 

Şi Rovana Plumb, ministrul Muncii, a anunţat pe Facebook reducerea TVA la alimente, dar şi dublarea alocaţiilor, arătând că „este o zi extrem de importantă pentru români şi pentru România“. 

„Astăzi, intră in vigoare măsura privind reducerea TVA la alimente şi, totodată, va fi promulgată legea privind dublarea alocaţiilor. Este o veste extraordinară pentru Ziua Copilului. Guvernul condus de Victor Ponta este cel care aplică aceste măsuri, fiind o premieră pentru politica românească“, a scris Rovana Plumb în mesajul său pe Facebook.

„După anii de austeritate şi de suferinţe produse românilor de cei care astăzi au acaparat un partid istoric, Partidul Naţional Liberal, iată că România are o guvernare şi un prim-ministru care ştiu să propună şi să aplice atât măsuri cu impact economic semnificativ, cât şi măsuri cu impact social la fel de mare. Este important ca această linie să continue şi în viitor, pentru că România are nevoie în continuare de o guvernare care înţelege şi nevoile economiei şi pe cele ale oamenilor simpli“, mai arată Rovana Plumb în mesajul său.

Cota redusă de TVA de 9% se aplică din 1 iunie pentru alimente, inclusiv băuturi (cu excepţia băuturilor alcoolice) destinate consumului uman şi animal, animale şi păsări vii din specii domestice, seminţe, plante şi ingrediente utilizate în prepararea alimentelor.

Potrivit actului normativ, toate produsele ale căror coduri au fost prevăzute în norme, care prin natura lor sunt alimente destinate consumului uman sau animal, ori sunt plante, seminţe, utilizate pentru producerea de alimente destinate consumului uman sau animal, beneficiază de aplicarea cotei reduse de TVA pe tot lanţul economic de la producător până la consumatorul final.

Prin urmare, cota redusă de TVA se aplică şi în cazul în care un produs alimentar este utilizat ca materie primă în alte scopuri, cum ar fi producerea de cosmetice, băuturi alcoolice, atâta timp cât acestea, prin natura lor, au ca destinaţie principală consumul uman sau animal.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite