Guvernanţii confirmă: Şoferii vor fi taxaţi pe autostrada spre Braşov de la ieşirea din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile nu renunţă la ideea de a-i taxa pe şoferii care vor circula pe viitoarea autostradă spre Braşov încă de la ieşirea din Capitală.

Guvernul a desemnat recent un consorţiu format dintr-o firmă din China şi una din Turcia pentru a construi viitoarea autostradă Ploieşti-Braşov, în parteneriat public-privat. Şoferii care vor dori să circule pe acest tronson vor plăti o taxă chiar şi pe tronsonul Bucureşti-Ploieşti, care este deja construit, după cum a scris „Adevărul” încă de anul trecut.

Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză a declarat: „Va exista o taxă din Bucureşti. Vom scoate rovinieta de pe acea bucată”.

Astfel, şoferii care vor dori să ajungă în Braşov pe autostradă vor plăti 6,3 euro fără TVA la 100 km de autostradă parcurşi, dar nu numai pe tronsonul care urmează să se construiască, ci şi pe bucata existentă, din Bucureşti până în Ploieşti.

Opoziţia spune însă că această taxare ar fi ilegală pentru că tronsonul a fost construit cu fonduri europene şi de la bugetul statului.

Autostrada Ploieşti - Braşov urmează să coste 1,36 de miliarde de euro.

Te-ar putea interesa şi:

Noul traseu pentru Autostrada Ploieşti-Braşov: mai ieftin pentru stat, mai scump pentru şoferi. Guvernul vrea taxă pe autostrada existentă Bucureşti-Ploieşti

Răzvan Cuc anunţă că implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti - Braşov va începe „cât de repede se poate“

Gafă uriaşă a ministrului Transporturilor. Ce spune despre constructorii chinezi ai autostrăzii Ploieşti - Braşov

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite