Articol publicitar

Grupul Mandy contestă rezultatul licitaţiei de peste 220 milioane de euro din fonduri UE. „Oferta câştigătoare este cu 35 mil. euro mai scumpă“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Mandy, unul dintre cei mai mari producători de bunuri alimentare din România, contestă rezultatul licitaţiei publice pentru atribuirea mai multor contracte cu o valoare cumulată de peste 220 de milioane de euro din fonduri europene, sumă ce ar urma să fie destinată ajutorării persoanelor dezavantajate şi marginalizate din România.

Compania a participat, alături de partenerii săi, la licitaţia publică din cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2018-2021. Prin acest program vor fi oferite un număr de peste 7 milioane de pachete alimentare către aproape 1,19 milioane de persoane, valoarea totală a programului fiind de peste 220 de milioane de euro, sumă provenită din Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane.

„Considerăm că rezultatul este nedrept şi vom lua deciziile necesare pentru a îl contesta pe toate căile. Oferta declarată câştigătoare este cu aproximativ 35 de milioane de euro mai ridicată comparativ cu a noastră, în contextul în care furnizorii existenţi pentru anumite tipuri de produse sunt extrem de puţini, ţinând cont de volumele necesare“, afirmă reprezentanţii companiei.

Licitaţia POAD 2018-2021 a fost anulată şi reprogramată de mai multe ori în ultimii ani.

Grupul Mandy, recunoscut pentru gama largă de produse alimentare de calitate pe care le produce, a depus oferte pentru a livra orez, făină, zahăr, paste, mălai, conserve (porc, vită şi pateu), gemuri şi ulei, împreună cu partenerii săi – reprezentaţi toţi de fabrici româneşti.

„Această licitaţie poate fi considerată de interes naţional şi ar trebui să beneficieze de toată atenţia publică şi cea a autorităţilor competente, având în vedere valoarea foarte ridicată a contractului cât şi faptul ca peste un milion de români ar urma să beneficieze de aceste ajutoare. Noi ne dorim ca cele peste un milion de persoane dezavantajate din România să beneficieze de cele mai bune produse, fabricate în fabrici româneşti şi la cele mai competitive preţuri“, au mai afirmat reprezentanţii Mandy.

Programul POAD 2018 – 2021 face parte din strategia organismelor Uniunii Europene de a combate sărăcia şi de a reduce diferenţele dintre cele mai defavorizate persoane şi restul populaţiei.

Prin intermediul programului, vor beneficia de pachete cu alimente de bază şi produse de igienă persoanele cele mai defavorizate din România, fără venituri sau cu venituri foarte mici.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite