Grupul francez Lactalis a cumparat 70% din acţiunile Albalact

Grupul francez Lactalis a cumparat 70% din acţiunile Albalact

Compania Albalact va fi preluată de grupul francez Lactalis FOTO: Albalact.ro

Cel mai mare producător de lactate din România, Albalact, va fi preluat de gigantul francez Lactalis, care  a achiziţionat 70% din acţiunile companiei şi va face şi va face o ofertă de prerluare de 100%.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Lactalis a încheiat un contract cu acţionarii vânzători care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact  având drept obiect dobândirea tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători”, arată Albalact, într-un comunicat.

Valoarea tranzacţiei este de 407 milioane de lei, din care vor fi scăzute datoriile nete ale Albalact.


Albalact - Alba Iulia este cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui. Înfiinţată în 1971, Albalact a fost transformată în societate pe acţiuni în anul 1990 şi privatizată în 1999. Albalact are acţionariat majoritar român, iar acţiunile emise de Albalact sunt admise la tranzacţionare la categoria standard a Bursei de Valori Bucureşti.

Albalact deţine 99,01% din acţiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc şi 100% din societatea de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajaţi în toate cele trei entităţi. Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate şi UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact şi Poiana Florilor.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deţinând multe branduri internaţionale de succes precum "President", "Parmalat", "Galbani". Grupul angajează în prezent 75,000 de persoane şi deţine peste 200 de fabrici localizate în 43 de ţări la nivel mondial.

În 2015, Grupul Lactalis a avut o cifră de afaceri de 17 miliarde  de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: